Koen Schuurmans
Image default
Internet

Een kleine wc ruimte inrichten

Lees in deze tekst enkele tips om het kleine huisje leuk en praktisch in te richten. Hierin heb je de tijd mee, er zijn veel toiletonderdelen leverbaar om de ruimte optisch groter te laten lijken. Daarna kun je kiezen tussen de toilet accessoires set design. Zo verkrijg je een praktische nis WC.

Goede hygiëne is belangrijk

Bij een kleine WC ruimte inrichten is het van belang dat het einddoel nooit uit het oog verloren zal worden. Het is een belangrijke ruimte om van de menselijke afvalstoffen af te komen. Dat een kleine WC met veel decoratie rommelig oogt, dus niet mooi is, is niet belangrijk. Teveel prullaria maakt het schoonmaken en schoonhouden lastig, en dat moet je in die ruimte niet hebben. Kies dus voor het minimale in een nis WC. Reduceer de toilet accessoires set design net tot die WC borstel, aan de muur een haakje voor de handdoek en WC-rol houder, en een board voor rollen WC-papier. Daar nog bij voorzieningen voor de vrouwelijke hygiëne zoals inlegkruisjes en een pedaalemmertje. Als laatste, en dat is heel belangrijk, bij het wasbakje goede desinfectie in de vorm van zeep. Een ruimte met niet meer dan dit is goed schoon te houden.

Ruimte groter laten lijken

Met toiletonderdelen zoals tegels kun je makkelijk de nis WC optisch groter maken. Kies voor een lichte kleur tegels, dat is niet alleen makkelijker schoon te houden, maar licht schept ruimte. Dit werkt het beste met glanzende tegels met daartussen een witte voeg. Gebruik grote tegels, en door de tegels liggend of staand te plaatsen kun je de ruimte breder of langer laten lijken. Daarna het minimale aan toilet accessoires set design, en kleine WC ruimte inrichten is klaar. Het is dan nog goed schoonhouden.

https://sanikoning.nl