Koen Schuurmans
Image default
Auto's en Motoren

Drie stadia van auto-afstemming

Heb je je ooit afgevraagd welk autotuning is? Zo niet, dan is er een gemakkelijke definitie. Auto-tuning is eigenlijk de aanpassing van een auto, meestal een sportwagen, om het te optimaliseren voor een andere reeks beoogde prestatievoorwaarden van degenen die het oorspronkelijk was bedoeld om te vervullen. Over het algemeen focussen de meeste afstemming op interne verbrandingsmotoren van lichte voertuigen zoals personenauto’s. Meestal, hoewel auto’s ook kunnen worden gewijzigd om een betere brandstofverbruik, een soepelere algemene respons of betere algehele prestaties te geven.

 

De eerste stap om te nemen wanneer u geïnteresseerd bent in autotuning is om uw doelen en doelstellingen te kiezen voordat u begint. Je moet beslissen tussen het doen van een volledige motor opstellen of gewoon wat cosmetische veranderingen aanbrengen die je kunt zien. Er zijn voordelen voor beide, dus het is echt een kwestie van persoonlijke keuze. Nadat u weet waar u met uw modificaties wilt gaan, kunt u beginnen met werken door de verschillende stappen van het wijzigingsproces.

 

De basisstappen in alle auto-afstemmingsprocessen beginnen met een schone motor. Dit betekent dat u het water en de brandstof uit de motor en alle andere interne verbrandingsprocessen en reinigingsapparatuur moet afvoeren. Vervolgens moet u de nodige onderdelen verzamelen voor uw modificaties en accessoires. Gemeenschappelijke items omvatten brandstofinjectoren, cilinderkleppen, uitlaatpijpen, turbochargers en computerelektronica.

 

Nadat u uw onderdelen hebt verzameld, moet u een stemming maken of afstemmen op uw voertuig.

Dit betekent in wezen dat u nieuwe onderdelen aan uw auto-tuning zult toevoegen en vervangen door de oude met nieuwe en verbeterde. Sommige gemeenschappelijke aanpassingen omvatten het veranderen van de diameter van de cilinderkleppen en het stimuleren van de turbolader. Turbochargers verhogen de druk en de duur van het gas of de dieseluitlaat, helpen bij het verhogen van de pk, maar tegelijkertijd verhogen ze ook de druk van de brandstof, wat betekent dat uw auto een hoger brandstofverbruik zal hebben.

 

De derde fase bij het wijzigen van uw auto is het installeren van de fase 3-afstamming. Dit is misschien wel een van de meest populaire vormen van aanpassingen omdat het gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. Stage 3-deuntjes, zoals ze klinken, zijn gemaakt van een combinatie van hoogwaardige onderdelen en hoogwaardige brandstof- en luchtfilters. Zoals je je kunt voorstellen, zijn dit zeer sterk verfijnde producten en zijn ze geweldig voor de intensieve eisen dat hoogwaardige auto’s op hun motoren aantrekken.

 

Voor de meeste mensen zijn fase 3-deuntjes genoeg om ze te laten beginnen met een nieuw auto-tuning-avontuur. Er zijn echter enkele mensen die geïnteresseerd zijn in turbo die hun motoren zijn. Turbocharging betekent het vergroten van de kracht van uw motoren door uw verbrandingsmotoren af te stemmen die bij hogere toeren worden uitgevoerd dan de motoren zijn ontworpen om te gebruiken. Als u uw dieselmotoren naar turbocharij op zoek bent, moet u het bekijken met het doen van Aftermarket-producten. Met deze producten kunt u uw motoren turboarcheren zonder hoeken in termen van prestaties of efficiëntie te snijden.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/