Koen Schuurmans
Eten en drinken

De geschiedenis van Chocolade

Chocolade, wie is er niet gek van? Chocolade is een product dat gemaakt wordt doormiddel van cacao en suiker.  Vaak zijn er smaken zoals pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Chocolade is bijna overal te verkrijgen, maar de lekkerste chocolade vind je bij Snoepdiscounter!

De geschiedenis

De basis van chocolade is cacao, de cacaobonen komen oorspronkelijk uit Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Ook groeien er nu ook cacaobomen in Nederland. De Maya’s, de Azteken en de Mexicanen gebruikten eeuwenlang chocolade omdat zij dachten dat het hen speciale krachten gaf. Het hoofd van de Azteken dronk liters chocolade omdat hij dacht dat hij er sterk en slim van werd.

Ook de Europeanen kwamen in de 16e eeuw aan chocolade. In 1528 kwam Fernando Cortez een Spaanse ontdekkingsreiziger terug uit zijn reis door Mexico. Hij bracht voornamelijk cacaobonen mee van zijn reis. De Spanjaarden maakten van de cacaobonen een zoete drank doormiddel van toegevoegde suiker en vanille. De Spanjaarden hielden het recept geheim, zij waren de enige die wisten hoe je de drank maakt. Tijdens de periode van slavernij kostte een slaaf 100 cacaobonen.

Soorten chocolade

Er zijn verschillende soorten en smaken chocola. Er is pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Eigenlijk is witte chocolade totaal geen chocolade, omdat er geen cacaomassa inzit. Witte chocolade lijkt zo erg op chocolade dat het ook chocolade wordt genoemd.

Het verschil tussen pure en melkchocolade is at er bij melkchocolade melkpoeder wordt toegevoegd. Ook zijn er bij melkchocolade meer figuren zoals chocoladeletters, smarties en paaseieren.

Tony’s Chocolonely

In het televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’’ werd in 2001 er vertoont dat geen enkele chocoladefabrikant zich hielt aan de regels van het Harking-Engel Protocol.

Tony’s Chocolonely is een merk dat oorspronkelijk een Nederlands chocolademerk dat strijd voor een 100% slaafvrije chocolade, het heeft zich op 29 november 2005 als bedrijf opgericht. Het motto van Tony’s Chocolonely is ‘’Crazy about chocolate, serious about people’’ De belofte van Tony’s Chocolonely is 100% slaafvrij. Helaas werd er duidelijk dat dit echter niet mogelijk is om 100% slaafvrij te zijn. Tony’s kan nog altijd niet aantonen dat hun chocolade volledig slaafvrij is, wel kunt u sinds 2013 hun cacaomassa en sinds 2016 hun cacaoboter volledig traceren. Tony’s is op weg naar een 100% slaafvrije chocoladereep. Tony’s is nu verkrijgbaar in Nederland, België, Zweden, Duitsland en in de Verenigde Staten.

Snoepdiscounter

Bij snoepdiscounter vind je alle soorten en maten snoep, van drop tot chocolade. Normale inkoop of een bulkinkoop is bij snoepdiscounter geen probleem.

 

 

https://www.snoepdiscounter.nl/c-3558632/chocola/