Koen Schuurmans
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart Sint-Niklaas ook wel de ballonstad genoemd

Ballonvaren is gestart in België vanuit de regio van Sint-Niklaas. Naast ballonvaart Sint-Niklaas hebben we ook de vredefeesten. Dit is een festival dat opgestart is met de bedoeling de bevrijding van de tweede wereldoorlog te vieren. Het ballonfestival is gestart in 1949 met gasballons, later zijn de warmeluchtballons en de speciale vormen gekomen ook wel special shapes genoemd.

Wat maakt dit evenement van ballonvaren zo speciaal?

Het mooie aan dit evenement is dat de luchtballonnen opstijgen vanop de grote markt in Sint-Niklaas. Dit is voor vele piloten en passagiers van een ballonvaart uniek. Het festival van 2020 wordt uitgesteld door de corona, laat ons hopen dat we in 2021 kunnen genieten van een prachtig spektakel. De vredefeesten behoort tot één van de vijf belangrijkste ballonhappenings.

Ballonvaart Sint-Niklaas of kortom het Waasland

Wil je een ballonvaart Sint-Niklaas inplannen? C-Air helpt je graag verder, Waasland is een unieke regio waar we tal van opstijglocaties hebben: Grote markt van Sint-Niklaas, het recreatiedomein van de Ster, de Guylian. Al deze verschillende locaties zorgen ervoor dat we onze passagiers steeds een ballonvlucht kunnen bieden boven het stadscentrum van Sint-Niklaas.

Het Waasland vinden wij één van de prachtigste regio’s om boven te varen. In het Waasland hebben we 8 gemeentes. Hieronder de opsomming: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster. Naast onze 8 gemeentes hebben we 3 stromen, de Schelde, de Durme en het kanaal Gent-Terneuzen.

Wat omvat een ballonvlucht?

Een ballonvlucht duurt circa 1 uur, maar indien je wenst kan dit ook uitgebreid worden. Na de vlucht voorzien wij ook steeds een glaasje champagne en een prachtig balloncertificaat.

Het totale gebeuren duurt circa een 3 tal uur. Wij nemen ook steeds de tijd om met onze passagiers een babbeltje te doen en alles goed uit te leggen, zowel voor als na het ballonvaren.

Indien we merken dat het weer niet optimaal is zoals regen of te veel wind of niet veilig, nemen wij de beslissing om de ballonvlucht uit te stellen en te kijken naar een nieuwe datum. Ook interesse om eens te ballonvaren, neem vrijblijvend contact met ons op.

 

https://www.cair-ballonvaart.be