Koen Schuurmans
Image default
Scanning

Tips voor (vrijstaand) huis kopen in Twente

Altijd al graag in een mooi vrijstaand huis willen wonen met een grote tuin en uitzicht op het groen? Dan is een huis kopen in Enschede, Hengelo of Almelo een goede optie. Twente is een bosrijk omgeving waar meer ruimte te vinden is dan bijvoorbeeld wonen in de Randstad. Maar er meer redenen waarom mensen graag in een vrijstaand huis wonen. Deze kunnen zijn:

 • Meer privacy: Een vrijstaand huis biedt over het algemeen meer privacy dan een huis dat grenst aan andere huizen. Er zijn geen directe buren die dichtbij wonen, waardoor het makkelijker is om in alle rust te leven en bijvoorbeeld je ramen open te zetten zonder gestoord te worden.
 • Meer ruimte: Vrijstaande huizen hebben vaak meer ruimte dan andere huizen. Er is vaak meer tuin rondom het huis en ook de woonoppervlakte kan groter zijn. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen of mensen die graag meer ruimte hebben voor hobby’s of werk.
 • Meer vrijheid: Als eigenaar van een vrijstaand huis heb je over het algemeen meer vrijheid om het huis naar eigen smaak in te richten en te verbouwen. Je hebt geen last van regels die door de eigenaar van aangrenzende woningen worden gesteld, zoals bijvoorbeeld bij een appartementencomplex.
 • Rustiger woonomgeving: Doordat vrijstaande huizen vaak aan de rand van woonwijken worden gebouwd, hebben bewoners vaak minder last van drukte en lawaai. Hierdoor kan een vrijstaand huis een rustigere woonomgeving bieden dan andere typen woningen.
 • Status: Voor sommige mensen kan een vrijstaand huis ook een statussymbool zijn. Het bezitten van een groot en luxe huis met veel ruimte en privacy kan als statusverhogend worden gezien.

Meer weten over de mogelijkheden? Stel je vraag dan aan onze makelaar Oldenzaal, Hengelo, Almelo of Enschede.

Huis kopen in Twente? Let dan op deze punten

Bij het kopen van een oudere woning in de regio Twente zijn er verschillende aandachtspunten waar je op moet letten. Enkele mogelijke aandachtspunten zijn:

 • Bouwkundige staat: Bij oudere woningen is het belangrijk om te kijken naar de bouwkundige staat van het pand. Let op scheuren in de muren, houtrot, vochtproblemen en andere gebreken. Laat bij twijfel altijd een bouwkundige keuring uitvoeren door een deskundige.
 • Onderhoudskosten: Oudere woningen hebben over het algemeen meer onderhoud nodig dan nieuwe woningen. Houd hier rekening mee bij de aankoop en bereken de verwachte onderhoudskosten voor de komende jaren.
 • Energiezuinigheid: Oudere woningen zijn vaak minder goed geïsoleerd dan nieuwe woningen. Dit kan leiden tot hogere energiekosten. Let bij de aankoop daarom op de isolatie van het huis en de mogelijke energiebesparende maatregelen die je kunt nemen.
 • Monumentenstatus: In de regio Twente zijn er verschillende oude woningen die een monumentenstatus hebben. Dit kan invloed hebben op de mogelijkheden voor verbouwingen en renovaties. Informeer daarom goed naar de mogelijkheden en beperkingen voordat je tot aankoop overgaat.
 • Ligging: Bij oudere woningen kan de ligging van het pand belangrijk zijn. Let op de afstand tot voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan de ligging in een historisch of beschermd stadsgezicht gevolgen hebben voor de mogelijkheden voor verbouwingen en renovaties.
 • Financiële mogelijkheden: Een oudere woning kan vaak een lagere vraagprijs hebben dan een nieuwe woning, maar het kan zijn dat er meer financiële middelen nodig zijn voor renovatie en onderhoud. Weeg daarom de financiële mogelijkheden goed af voordat je tot aankoop overgaat.

Wil je juist nieuw wonen? Houd dan de nieuwbouw plannen in Enschede in de gaten!

Hoe kan een NVM makelaar helpen bij het vinden en kopen van de juiste woning?

Een NVM makelaar kan je op verschillende manieren helpen bij het vinden en kopen van de juiste woning. Hier zijn enkele manieren waarop een NVM makelaar je kan helpen:

 • Zoeken naar geschikte woningen: Een NVM makelaar heeft toegang tot een uitgebreid netwerk en kan zoeken naar woningen die aan jouw wensen voldoen. De makelaar kan je ook helpen bij het selecteren van woningen die binnen jouw budget passen en bij het inplannen van bezichtigingen.
 • Begeleiden bij bezichtigingen: Tijdens bezichtigingen kan een NVM makelaar je helpen bij het beoordelen van de woning en het opsporen van eventuele gebreken. De makelaar kan ook vragen stellen aan de verkoper of de verkopend makelaar namens jou.
 • Onderhandelen over de prijs: Een NVM makelaar kan namens jou onderhandelen over de prijs van de woning. De makelaar kent de markt goed en kan inschatten wat een reële prijs is voor de woning.
 • Controleren van juridische aspecten: Een NVM makelaar kan je helpen bij het controleren van juridische aspecten van de woning, zoals de eigendomssituatie, erfdienstbaarheden en bouwvergunningen. De makelaar kan je ook adviseren over eventuele ontbindende voorwaarden in het koopcontract.
 • Begeleiden bij het koopproces: Een NVM makelaar kan je begeleiden bij het koopproces van begin tot eind. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het opstellen van het koopcontract, het regelen van de financiering en het begeleiden van de overdracht bij de notaris.

Kortom, een NVM makelaar in Hengelo , Almelo of Enschede kan je veel werk uit handen nemen en je helpen bij het vinden en kopen van de juiste woning.

https://www.marcel-kon.nl/