Koen Schuurmans
Sport

Kickbike Crossmax hondenstep

De Kickbike Crossmax hondenstep is wellicht het meest betrouwbare en degelijke step voor volwassenen ooit geproduceerd. De Crossmax is uitermate geschikt voor het wat ruigere werk en leent zich dan ook uitermate goed voor onder andere de hondensport. Wat dit model het meest bijzonder maakt zijn de twee schijfremmen. Het maakt deze Kickbike dan ook echt onderscheidend vergeleken zijn voorgangers. Wanneer je over heuvelachtig gebied stept of met grote snelheden over wat grover terrein rijdt, kunnen deze zeer goede remmen nog weleens goed van pas komen. De schijfremmen zijn dan ook een hele verbetering vergeleken de normale V-brakes waar de meeste modellen mee uitgevoerd zijn! 

Geschikt voor alle terreinen

Er zijn naast de schijfremmen nog meer verbeterpunten aan de Kickbike Crossmax, welke de rijeigenschappen zeer ten goede zijn gekomen. Zo is er het 20 inch grote achterwiel, een stuk groter dan bij alle voorgaande Kickbike hondenstep modellen. Ook het voorwiel is met zijn 26 inch iets groter en dit in combinatie met de dikke stevige banden maakt het de step geschikt voor alle soorten ondergrond. Het heerlijk lichte aluminium frame geeft de Crossmax het gevoel dat je zweeft, het is werkelijk heerlijk om mee op pad te gaan. De Kickbike Crossmax 20HD hondenstep is verreweg de mooiste en meest luxe uitvoering van alle Kickbike steps uit het assortiment. Het is dan ook niet voor niets inmiddels het meest verkochte model hondenstep! 

Step je lekker fit en gezond

Steppen met de hond is tegenwoordig ontzettend populair. Dat is niet zo verwonderlijk, want het is natuurlijk hartstikke leuk om samen te doen en ook nog eens hartstikke gezond! Het steppen op de Kickbike geeft je een totale workout en komt vooral de been- en bilspieren ten goede. Daarnaast train je je schouder- en armspieren ook lekker mee en geniet je ondertussen volop van de frisse buitenlucht. Het is een heerlijk gezond en verslavende manier om zelf te sporten en meteen je hond van voldoende lichaamsbeweging te voorzien. Om de Kickbike te gebruiken heb je de handleiding echt niet bij nodig. Iedereen kan het vanaf het begin, het is gewoon een kwestie van steppen maar! 

Pure degelijkheid uit Scandinavië

De Kickbike Crossmax hondenstep wordt geproduceerd in Finland dat is niet zo heel vreemd. De step is ontworpen naar het idee van het traditionele vervoersmiddel op ijs en sneeuw in Scandinavië, de winterslee. Het is dus niet heel verrassend dat de grootste step producent in Europa uit Finland komt. Het merk Kickbike is zelfs zo sterk dat de Nederlandse Autoped Federatie het merk adviseert!

https://hondensteps.nl/product/kickbike-cross-max-20d/