Koen Schuurmans
Image default
Beauty en verzorging

Hoe bereidt u zich voor op uw laser ontharingsbehandeling?

Als je laser ontharen Amersfoort overweegt, sta je waarschijnlijk te popelen om aan de slag te gaan met behandelingen. Maar voordat u kunt genieten van de langetermijnvoordelen van deze populaire procedure, is het belangrijk om een ​​paar stappen te nemen om u voor te bereiden op uw behandeling. Zorg er eerst voor dat u het te behandelen gebied scheert vóór uw afspraak. Dit zal de laser helpen om de haarzakjes effectiever te richten. Het is ook belangrijk om vóór uw behandeling blootstelling aan de zon te vermijden, omdat dit de huid gevoeliger kan maken voor de laser. Draag tot slot losse, comfortabele kleding naar uw afspraak, zodat het behandelgebied gemakkelijk toegankelijk is. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw laser ontharingsbehandeling veilig en succesvol is.

Verschillende soorten lasers voor ontharing

Als u laserontharing overweegt, vraagt ​​u zich misschien af ​​welk type laser voor u geschikt is. Er zijn een aantal verschillende lasers die voor dit doel kunnen worden gebruikt, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. De Soprano ICE-laser van Alma is bijvoorbeeld effectief op een breed scala aan huidtypes, waaronder de donkere huid. Het kan echter meer behandelingen vereisen dan andere soorten lasers om de gewenste resultaten te bereiken. Een andere populaire optie is de LightSheer Diode-laser, die minder pijnlijk is dan sommige andere soorten lasers en zeer langdurige resultaten kan opleveren. Uiteindelijk is de beste manier om te beslissen welke laser voor u geschikt is, te overleggen met een gekwalificeerde dermatoloog of cosmetisch chirurg die uw individuele behoeften kan beoordelen.

Wat kunt u verwachten tijdens en na uw behandeling?

Laserontharing is een populaire cosmetische behandeling die gebruik maakt van intens gepulseerd licht om haarzakjes te richten en te vernietigen. Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen gebied gereinigd en geschoren. Tijdens de procedure wordt de laser over de huid geleid, waardoor een gevoel ontstaat dat lijkt op dat van een knappende rubberen band. Na de behandeling kan het gebied licht rood en gezwollen zijn, maar dit zou binnen enkele uren moeten verdwijnen. De meeste mensen hebben meerdere behandelingen nodig om een ​​optimaal resultaat te bereiken. Na een paar sessies kunt u echter een aanzienlijke vermindering van de haargroei verwachten.