Koen Schuurmans
Image default
Beauty en verzorging

Geef beginnende kappers een kans

Iedereen moet het vak leren. Nu is dat als kapper zeker spannend. Want als jij een klant verkeerd knipt zal deze niet blij zijn. Erger nog, vaak kun je er dan ook niks meer aan doen behalve doorknippen en een nieuw kapsel ervan maken. Gelukkig is dat bij kapsalon Arnhem nog nooit gebeurd. Terwijl er wel een aantal beginnende kappers hebben die in de leer zijn voor officiële kapper.

Erkend leerbedrijf

Bij kapsalon Arnhem kunnen beginnende kappers aan de slag. De kapsalon Arnhem is een erkend leerbedrijf. Hier kunnen kappers het beroep kapper leren. Een kapper is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden zoals het knippen van haar, het stylen van haar, het kleuren van haar en het bleken van haar. Ook leren ze meer over haarverzorging. Haarverzorging is een breed vakgebied dat meer inhoudt dan alleen het kunnen knippen. Het naar de kapper gaan zien veel mensen niet als een verplichting maar juist als een uitje, waarbij persoonlijke verzorging een grote rol speelt. Dat weet kapsalon Arnhem goed en begeleidt de leerling kappers dan ook goed, zodat de klanten met een blij en fijn gevoel weer de deur uitstappen. De beginnende kappers worden begeleid door de ervaren kappers. Zij geven advies hoe de leerling kapper beter kan knippen en stylen.

 

Strenge selectieprocedure

Elk jaar heeft kapsalon Arnhem plaats voor 3 leerling kappers. Hiervoor is een strenge selectieprocedure want veel kappers willen het beroep leren door in de leer te gaan bij de kapsalon in Arnhem. Voor de selectieprocedure worden alleen de leerling kappers uitgenodigd die al hun theoretische vakken met een 7,5 of hoger hebben afgesloten. Daarnaast moeten ze als onderdeel van de sollicitatieprocedure een proefkapsel knippen bij een pop. Hierna volgt een gesprek. Zijn ze toegelaten dan mogen ze een jaar lang als beginnende kapper bij de kapsalon in Arnhem werken.