Koen Schuurmans
Image default
Financieel

Een onafhankelijke vergelijking voor je zorgverzekering

Zorgwijzer is een onafhankelijke vergelijkingssite gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor het zorgverzekering vergelijken 2021. Op de website vergelijk je zorgverzekeringen op basis van service, dekking en prijs. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan ertoe leiden dat je honderden euro’s per jaar bespaart. Zorgwijzer zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk kunt overstappen door als tussenpersoon te fungeren tussen jou en de zorgverzekeraar. Vragen over het vergelijken of over het overstappen kunnen telefonisch of per mail gesteld worden.

Je zorgverzekering vergelijken in vijf stappen

Met de zorgvergelijker van Zorgwijzer kun je in vijf eenvoudige stappen zorgverzekeringen met elkaar vergelijken:

  • Vul je geboortedatum in

  • Kies jouw geschikte basisverzekering (op basis van de hoogte van je eigen risico en de gewenste zorgkeuze)

  • Kies eventueel voor een aanvullende dekking

  • Voeg je ziekenhuis toe

  • Voeg je betalingstermijn toe

Weeg hierna de gevonden zorgverzekeringen tegen elkaar af op prijs en kwaliteit. Wil je overstappen? Dat kan vanaf medio november tot eind december.

Waarom vergelijken?

De premie en dekking van zorgverzekeringen zijn aan een jaarlijkse verandering onderhevig. De premies gaan omhoog en de polisvoorwaarden veranderen. Door jaarlijks een vergelijking te maken, kom je er op een snelle manier achter of je nog steeds het meest voordelig verzekerd bent. Tijdens het zorgverzekering vergelijken 2021 kan je ontdekken dat ook je zorgbehoefte kan veranderen, wat ertoe kan leiden dat je polis je niet meer genoeg dekt.

Collectief verzekerd
Veel mensen zijn bij hun werkgever verzekerd, omdat ze denken dat dit het goedkoopst is. Vaak klopt dit niet en gaat het hier om een duurdere zorgverzekering, waar slechts een collectiviteitskorting vanaf wordt getrokken. Een individuele zorgpolis is vaker een goedkopere optie, die ook nog eens specifiek op jouw situatie is afgestemd.

Tips van Zorgwijzer

Vind je het nog lastig om de juiste zorgverzekering te kiezen, dan kun je ook nog een aantal bespaartips op de website van Zorgwijzer vinden:

  • Verhogen eigen risico leidt tot een lagere premie

  • Betaal je premie jaarlijks, want dan krijg je korting van de zorgverzekeraar

  • Kijk kritisch naar je dekking; ben niet overbodig verzekerd. 

  • Vergelijk gezinsleden apart

  • En tenslotte: maak gebruik van kortingen door online over te stappen