Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Duurzaam inzetbaarheid van werknemers

Wanneer het slecht gaat met een van je werknemers, of een werknemer krijgt een andere baan aangeboden, of je werknemer wil gewoon simpelweg niet meer bij jouw bedrijf worden kan het zijn dat je tegen een probleem aanloopt. Dit is uiteraard afhankelijk van de functie van jouw werknemer. Maar wanneer het een belangrijk persoon binnen jouw onderneming betreft, is het als werkgever een enorme klap wanneer deze werknemer het bedrijf verlaat. Er moet een vervanger gevonden worden, maar die persoon kan niet direct wat de oude werknemer kon en moet worden ingewerkt volgens Duurzame inzetbaarheid. 

Werknemers behouden

Dit probleem kan worden verholpen door duurzaam inzetbaarheid. Door middel van duurzaam inzetbaarheid wordt een werkvloer gecreëerd waarin medewerkers juist langer blijven. Duurzaam inzetbaarheid zorgt ervoor dat de medewerkers meer motivatie hebben om te werken, zij zich daarnaast ook gewaardeerd voelen en dat er voor de medewerkers mogelijkheid is om te groeien in hun functie. 

Toekomst

Duurzaam inzetbaarheid is een methode die werkt voor de toekomst en niet direct voor het heden. Je werkt als het ware aan de toekomst van je bedrijf door duurzaam inzetbaarheid toe te passen. Door op de werkvloer te zorgen dat iedere medewerker presteert, maak je het bedrijf ook effectiever en efficiënter. Doordat er meer motivatie is onder de medewerkers door duurzaam inzetbaarheid, zullen de resultaten ook verhogen. De werkgever moet dus even investeren in duurzaam inzetbaarheid, maar uiteindelijk blijven je kosten heierdoor lager, omdat je geen nieuw personeel hoeft in te werken of sollicitatieprocedures hoeft op te starten. En daarnaast werkt je personeel harder, wat goed is voor de resultaten van het bedrijf. Door het inzetten van duurzaam inzetbaarheid, heb je zelf meer profijt van je personeel, maar daarnaast is het voor je personeel ook fijner om te werken in een goede werkomgeving en je hen als werkgever een plek biedt waar zij graag waarde aan geven en willen blijven werken.