Koen Schuurmans
Image default
Alarmsysteem

De beste IP camera kiezen

Hoe kies je de beste IP camera voor thuis?


Ik weet dat je veel artikelen over dit onderwerp zult lezen, maar ik wil graag mijn gedachten over deze selectie van IP-camera’s delen. Het kiezen van de beste IP-camera omvat vele factoren. IP-camera’s worden op veel gebieden gebruikt, waaronder industriële, militaire, civiele … enz. Vandaag gaan we de reikwijdte ervan beperken en alleen de selectie van IP-camera’s voor thuis bespreken. Geen perfecte oplossing, alleen goede camera om aan uw behoeften te voldoen, laat me mijn gedachten delen. 

# 1. INDOOR OF OUTDOOR SURVEILLANCE 
Wanneer u de IP-camera kiest, moet u overwegen waar de IP-camera zal worden geïnstalleerd. Over het algemeen is Indoor IP-camera geschikt voor videobewaking binnenshuis, vandaar dat deze camera’s een compact formaat hebben met een esthetisch ontwerp, dat gemakkelijk in uw huisdecoratie kan worden geïntegreerd. Voor buitenbewaking moet u de buitencamera gebruiken, omdat deze weerbestendig (waterdicht) is ontworpen om bestand te zijn tegen regen, stof enz. Outdoor camera kan ook binnen worden geïnstalleerd, maar sinds bijna buiten IP-camera met heavy-duty “Professional” ontwerp, waardoor het zo opdringerig is in uw huis. 

# 2. DO-IT-YOURSELF OF PROFESSIONELE INSTALLATIE 
Ga je de camera alleen installeren? Als u de IP-camera zelf gaat installeren, is WiFi draadloze IP-camera het ideale product voor u. De tweede keus is de PoE IP-camera. WiFi betekent dat gebruikers de camera overal binnen draadloze WiFi-dekking kunnen installeren. Zonder bekabelde verbinding, hoeft u alleen maar de voeding aan te sluiten, uw camera zal beginnen te werken, maar beperkt tot korte transmissieafstand is de tegenvaller voor WiFi, de afstand is veel korter wanneer de omgeving hindernissen heeft. Voor de lange afstand, en het huis had al een netwerkinfrastructuur, kan PoE uw keuze zijn. Het voordeel van PoE is dat de camera slechts één Ethernet-kabel gebruikt voor zowel gegevensoverdracht als voedingstransmissie. Let op: u moet een PoE-injector gebruiken die de PoE IP-camera van stroom kan voorzien (DC12V).

# 4. WILT U VIDEO-FOOTAGE REGISTREREN? 
Ik weet dat bijna alle IP-camera’s de gebruiker in staat kunnen stellen videobeelden op te slaan. Maar ik heb me gerealiseerd dat verouderde IP-camera’s nog steeds op de markt verkopen, misschien wil je er een kopen omdat ze extreem goedkoop zijn. Met camera’s met een resolutie van 300.000 pixels kunnen deze camera’s zeker de video opnemen en uploaden naar de FTP-server. Voor video-opname, protocol of standaard is vereist. Wanneer u de camera koopt, lees dan de specificaties zorgvuldig door en controleer of deze het Onvif- of RTSP-protocol ondersteunt. Over het algemeen is een Onvif-compatibele IP-camera veel duurder dan een traditionele IP-camera. 

# 0,5. OVERWEGENDE RESOLUTIE, 0.3MP, 720P OF 1080P 
Zoals we weten, hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Naar mijn persoonlijke mening is 0.3MP verouderd en biedt het je een maximale resolutie van VGA-formaat van 640×480. Als je de live video alleen via je smartphone wilt bekijken, denk ik dat deze resolutie aan deze vereiste kan voldoen, maar 720P is de trend en deze resolutie biedt 1280×720 high-definition video. Waarom raad ik de 1080P niet aan? Behalve de resolutie, moet u ook beseffen dat netwerkvideostreaming uw netwerkbandbreedte in beslag neemt. Hoewel 1080P u volledige HD-video kan bieden, heeft het ook een veel hogere netwerkbandbreedte nodig. Eén 1080P IP-camera zal een geschatte bandbreedte van 4 Mbps innemen. Voor een soepele videostreaming is een 720P IP-camera een goede keuze.

Kortom, WiFi-camera is ideaal voor korte afstanden, PoE is ideaal voor middellange afstanden. WiFi-camera is echt eenvoudig om het product in te stellen voor doe-het-zelfinstallatie, PoE- of niet-PoE-camera’s zijn ideaal voor professionele installatie. Bekabelde verbinding is de meest betrouwbare manier om videosignalen te verzenden. Als u een compleet bewakingssysteem wilt instellen, is WiFi IP-camera niet uw keuze. 

# 3. WANNEER WORDEN DE PRIJS, GOEDKOOP OF DUURZAAM BESCHOUWD? 
Natuurlijk, als ik rijk ben, dan zou ik graag een dure IP-camera kiezen met een bekende merknaam. Hoge prijs staat voor hoge kwaliteit en service, over het algemeen is dit waar. Voor IP-camera’s, sinds de snelle ontwikkeling van digitale technologie, hebben veel kleine fabrikanten ook de mogelijkheid om goede producten van hoge kwaliteit te produceren. Meestal zijn er niet teveel verschillen tussen een goedkope IP-camera of een dure camera. Als u een goedkope IP-camera wilt kopen, kunt u deze tips volgen: 

1. Vergelijking van de hardwareprestaties zoals resolutie, kijkhoek, video-opslag, slimme video-analyse. 
2. Download de software voordat u het product aanschaft om de webinterface en App UI-ontwerp te controleren. 
3. Indien mogelijk vragen om een ​​demo. 
4. Gezien de garantie en na verkoop.

 

# 6. IS DE CAMERA UITBREIDBAAR? 
In het verleden is IP-camera ontworpen voor videomonitoring. Nu zijn dingen veranderd met snelle technologische ontwikkeling. Mensen willen dat de IP-camera slim kan werken, ze hebben de video met camerabeelden nodig, zoals bewegingsdetectie of een ontbrekend voorwerp, masker … enz. Voor systeemintegratie zoals verbinding maken met alarmsysteem of toegangscontrole, domoticasysteem, is Alarm I / O (invoer / uitvoer) de huidige oplossing voor IP-camera’s. Laat me nu onze IP-camera introduceren – Erobot, die een geheel andere methode gebruikt om slimme huisveiligheid te bereiken. Anders dan andere IP-camera’s, heeft deze camera een draadloos RF-ontwerp, waardoor de camera kan werken met draadloze sensoren voor inbraakdetectie. Deze functie stelt de gebruiker in staat om niet alleen live video te kijken, maar ook passief uw huis te beschermen als een alarmsysteem voor thuis. Wanneer u het huis verlaat, hoeft u alleen maar de IP-camera in te schakelen via uw smartphone-app of afstandsbedieningen. Zodra een venster of deur inbreekt, ontvangt u een alarmmelding die u vertelt waar de sensor is geactiveerd. 

# 7. DAG OF NACHT SURVEILLANCE? 
Zeker, u wilt dat de camera uw huis dag / nacht bewaakt. Een dag / nacht-IP-cam kan u ’s nachts kleurenafbeeldingen en zwart-witfoto’s’ s nachts bezorgen. Wat maakt de camera ’s nachts zichtbaar? Typisch, vergelijkbaar met onze menselijke ogen, kan de camera ook niet in volledige duisternis zien. De camera maakt gebruik van de infraroodverlichting om ’s nachts te kunnen zien. Infrarood licht is onzichtbaar licht voor de mens, maar beeldsensor kan zien dat het met deze functie ideale lichtbronnen voor camera’s wordt. Hoe ver de belichting van Infrarood het nachtzichtbereik bepaalt. Voor bescherming van het interieur moet het nachtzichtbereik niet minder dan 5 meter bedragen, 10 meter is het minimumbereik voor bewaking buitenshuis. 

IR-CUT (ICR) filter wordt gebruikt om onnatuurlijk licht te blokkeren om op dag in de camera te komen voor het aanbieden van ware kleurenreproductiebeelden.

 

https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/