Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Beveiliging voor tiny houses

De term Tiny House betekent natuurlijk niet dat er niets voor dieven te vinden is. Tiny houses die als hoofdverblijf worden gebruikt kunnen technische apparatuur bevatten zoals: computers, camera’s en dergelijke. Tegelijkertijd zien de meeste Tiny Houses er niet uit als een goed beveiligd object maar doen denken aan tuinstudio’s met hun constructie. Voor dieven lijkt het op het eerste gezicht misschien kinderspel om zo’n tiny house te betreden. Bij nader inzien moet deze indruk worden weerlegd en moet het worden beveiligd dat potentiële inbrekers de voorkeur geven aan een lichtere prooi.
 

Bescherming tegen diefstal

Inbraken en diefstallen nemen steeds vaker plaats in dichtbevolkte gebieden en op klaarlichte dag. Maar aangezien tiny houses nog steeds een vrij ongewoon zicht op straat en in woonwijken zijn en toch al een blikvanger zijn, lopen ze meer kans op inbraak op afgelegen locaties. Met name op dergelijke locaties met negatieve inbraakstatistieken moeten eigenaars zich zorgen maken over een passende bescherming: Wat kan er gedaan worden om de grootst mogelijke veiligheid te bereiken tegen een redelijke prijs? Met de volgende informatie helpen wij je graag om jouw Tiny House inbraakwerend te maken.
 

De voordeur

In afwachting van een slot van de oude deur Voor een adequate beveiliging tegen inbraak is het in de eerste plaats noodzakelijk om het gedrag van de dieven in eigen overweging te nemen. Het kan als een verrassing komen: In de meeste gevallen besluiten ze om huizen via de voordeur te betreden. Als eigenaar wordt deze variant ten onrechte als zeer onwaarschijnlijk beschouwd. Dit is vooral te wijten aan het feit dat men het stoutmoedig vindt om voor deze ingang te kiezen. Natuurlijk betekent de geringe grootte van het huis alleen niet dat de stevigheid van de voordeur niet wordt gespaard.


 
Echter, de ene of de andere bouwer-eigenaar, die al naar alle hoeken en uiteinden kijkt voor mogelijkheden om het gewicht te verminderen om de “magische grens” van 3,5 ton niet te overschrijden, kan overwegen om te besparen op de constructie van de deur. Andere woningbouwers bezwijken voor de charme van historische bouwmaterialen, niet alleen omdat bij de installatie van oude deuren en ramen rekening wordt gehouden met het idee van duurzaamheid, maar ook omdat dergelijke unieke exemplaren het nieuw gebouwde huis een geheel eigen karakter geven.