Koen Schuurmans
Image default
Winkelen

Benzineprijzen in Diksmuide

Diksmuide staat bekend om zijn bevoorrechte ligging in West-Vlaanderen. De stad is een zogeheten ‘uitvalsbasis’ voor dagjes uit naar de Noordzee of in de nabijgelegen steden, zoals de Franse plaatsje Etaples of Ieper. Naast de unieke ligging is Diksmuide ook bekend voor zijn aantrekkelijke benzineprijs. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de benzineprijzen in Diksmuide.

Geschiedenis van de benzineprijs

Sinds 2017 is de gemiddelde benzineprijs in Diksmuide iets gedaald. Volgens de Belgische Federation of Oil Companies in Europe (FEC) is de mondiale benzineprijs in 2017 zelfs een paar centen gestegen. Maar, in Diksmuide is de benzineprijs zo’n 20 centen gedaald tussen 2017 en 2018. Dit verschil kan te maken hebben met de aantrekkelijke concurrentie in Diksmuide. De tankstations in Diksmuide zijn altijd bezig met one-upmanship en proberen zo de prijzen te verlagen.

Huidige benzineprijs

Op dit moment vind je in Diksmuide de goedkoopste benzineprijzen van de regio. In de herfst van 2018 werden er benzineprijzen gezien in Diksmuide die tot 10 tot 17 centen goedkoper waren dan de gemiddelde benzineprijs in België. Bovendien zullen de benzineprijzen in Diksmuide waarschijnlijk nog verder dalen in de komende maanden. Experts verwachten dan ook dat de benzineprijzen de laagste van het land zijn.

Prijs vergelijking

Als je tegenwoordig naar Diksmuide rijdt, dan merk je al snel dat de benzineprijs lager is dan in andere steden. Dit verschil in de benzineprijs staat algemeen bekend als de benzine ‘differential’. Volgens onderzoek is het verschil tussen de benzineprijzen in Diksmuide ongeveer 2 tot 3 centen hoger dan bij tankstations in de buurgemeenten. Vergelijkt u dit met het gemiddelde benzineprijs in België, dan gaat het om een prijsverschil van ongeveer 7 centen.

Voordelen

De lage benzineprijs in Diksmuide heeft ook verscheidene voordelen. Ten eerste heb je altijd het voordeel van goedkope brandstofprijzen. Een lage brandstofprijs verhoogt de koopkracht van de bevolking en ondersteunt ook de lokale economie. Bovendien zijn er meer mensen die hun weg vinden naar Diksmuide door de aantrekkelijke benzineprijs. En ten slotte zorgen de lage brandstofprijzen ervoor dat mensen meer op pad gaan. Dit is niet alleen voor het milieu, maar ook voor de lokale bedrijven in Diksmuide.

Hoe het werkt

Het lage benzineprijs verschil in Diksmuide is onder andere te danken aan het marktmekanisme. De tankstations in Diksmuide en de buurgemeenten zijn in staat om hun prijzen te verlagen om de concurrentie aan te gaan. Dit werkt op verschillende niveaus. Ten eerste verlagen tankstations hun prijzen om meer klanten aan te trekken. Ten tweede proberen ze hun verkopen te verhogen door aanbiedingen te doen. Dit is de reden waarom je in Diksmuide vaak kunt profiteren van aanbiedingen zoals gratis brandstof of kortingen.

Conclusie

De benzineprijzen in Diksmuide zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Daardoor profiteert de bevolking van Diksmuide van een lagere koopkracht en lokale bedrijven kunnen beter concurreren. De lage benzineprijs is ook te danken aan het marktmechanisme waarbij tankstations hun prijzen verlagen om meer klanten aan te trekken. Om meer inzicht te krijgen in de benzineprijzen in Diksmuide, klik hier.

Al met al kunnen we stellen dat de benzineprijzen in Diksmuide aantrekkelijk zijn en dat deze zullen blijven dalen in de toekomst. Het is dus een geschikte locatie om je dagje uit te beginnen met een volle tank.

.