Koen Schuurmans
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je wilt weten over microneedling

Je hebt ondertussen vast wel eens gehoord van de term microneedling. Niet heel gek, want het is afgelopen jaren dan ook steeds populairder geworden. Maar wat is een microneedling precies en waar is het eigenlijk per se goed voor? We hebben alles wat je moet weten voor je uitgezocht. 

Hoe werkt microneedling?

Met microneedling worden er met hele fijne naaldjes micro, gelijkmatige openingen in de huid gemaakt. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces van de huid geactiveerd. Omdat het op een gecontroleerde manier gebeurd, wordt het gezonde weefsel eromheen gedwongen om collageen aan te maken. Zo kan de schade aan de huid hersteld worden. Ook zorgen de micro gaatjes in je huid ervoor dat huidverzorging een stuk beter opgenomen wordt en een stuk beter werkt. Zo zorgt microneedling ervoor dat door het herstelproces een vermindering van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping, maar ook bijvoorbeeld littekens door acne of striae kan optreden. 

Is microneedling wat voor jou?

Niet voor ieder persoon of voor iedere huid is microneedling geschikt. Als je last hebt van acne kan het bijvoorbeeld weer niet aan te raden zijn, maar voor de littekens die kunnen ontstaan door acne kan microneedling wel weer een oplossing zijn.  Verder kan het vooral voordelen hebben bij rimpels, fijne lijntjes, verslapping, striae, littekens, hyperpigmentatie. Daarnaast kan het ook het proberen waard zijn als je grove poriën en een ruwe huidtextuur hebt. In principe is het voor alle huidtypes veilig om microneedling te proberen. Alleen wanneer je zwager bent, diabetes hebt of last hebt van bijvoorbeeld eczeem, psoriasis of een andere chronische conditie, raden we je aan om eerst met een arts te overleggen of het slim is om microneedling te proberen. 

Microneedling behandeling laten doen

Als je een microneedling behandeling wil laten uitvoeren, raden we je altijd aan om dit bij een goede huidspecialist te doen. Zij weten het beste hoe deze behandeling uitgevoerd moet worden. Zo weet je zeker dat de behandeling veilig gebeurd en dat je huid goed behandeld wordt. Zo krijg je het beste resultaat door het microneedling en is de kans klein dat er irritaties of infecties kunnen ontstaan na de behandeling.