Recente projecten parketvloeren Utrecht

Eiken parketvloeren Utrecht worden zowel in de particuliere als commerciële markt toegepast. Een nieuwe woning in Utrecht gekocht? Bekijk dan de mogelijkheden voor parketvloeren Utrecht van AvanceFloors. De parketvloer wordt afgewerkt met een speciale beschermlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de houten vloer water- en vuilafstotend is. Ook voor in een restaurant aan de Utrechtse grachten zijn de parketvloeren van AvanceFloors een mooie keuze voor een luxueuze uitstraling. Lees snel verder om wat informatie van een aantal reeds opgeleverde projecten van de parketvloeren Utrecht te bekijken.

Parketvloeren Utrecht voor optimaal woonplezier

Een van onze klanten heeft een prachtige jaren 30 woning gekocht in de binnenstad van Utrecht. De woning moest compleet gerenoveerd worden. Ook voor een nieuwe vloer was het tijd. De klant had al helemaal voor ogen hoe de parketvloer eruit zou moeten komen zien. Daarom heeft ze bij een van onze verkooppunten in Utrecht het online keuzeplan van AvanceFloors doorgenomen. Er is gekozen voor visgraat parketvloeren in de kleur Valletta. De brede visgraatvloer met lange lengtes geeft toch een wat modernere uitstraling in deze woning. Precies wat de klant in gedachte had. Bovendien zijn de parketvloeren te combineren met vloerverwarming wat ook een vereiste was. 

Parketvloeren voor een tapas restaurant in Utrecht

Een klant van ons heeft een restaurant in Utrecht overgenomen. Ze wilde binnen 2 weken na de overname opengaan. Er moest dus een hoop gebeuren in een korte tijd. Om een gezellige sfeer in het restaurant te creëren is gekozen voor een parketvloer. Het was nog niet helemaal duidelijk wat het zou moeten worden. In Utrecht heeft ze zich bij een van onze verkooppunten laten informeren en laten inspireren. Uiteindelijk is gekozen voor een AvanceFloors Giza. Dit zorgt voor een intieme en warme sfeer. De parketvloer werd netjes op tijd geleverd, zodat de zaak op tijd geopend kon worden. De klant en haar gasten zijn er helemaal over tevreden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die AvanceFloors heeft voor parketvloeren Utrecht? Bekijk dan onze website voor meer informatie. 

 

Onderhoud van standaard vliegenramen (horren)

Alle typen vliegenramen (horren) gaan jarenlang mee. De gebruikte materialen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. De profielen zijn meestal van aluminium. Het gaas is ongevoelig voor vocht en kleurvast. Wind, regen, hagel of harde wind hebben geen effect op die materialen, waardoor de horren prima in conditie blijven.

De horren kunnen dus probleemloos het hele jaar blijven hangen.

Er wordt wel aangeraden om regelmatig het stof en vuil te verwijderen. Haal daarvoor de vliegenramen (horren) uit het kozijn, neem ze af met een vochtig doekje of een stofzuiger met borstel en plaats ze dan terug.

Vliegenramen (horren) opbergen

Niet iedereen vindt het prettig om de in- en voorzethorren het hele jaar in het kozijn te laten zitten. Dat is ook niet nodig, want in de winter en herfst, als het insectenseizoen voorbij is, hebben ze geen enkele functie. Je kunt de vliegenramen (horren) het beste opbergen op een plek waar ze niet kunnen beschadigen. Leg ze plat op een vlakke ondergrond of zet ze tegen een muur. Let in elk geval op dat er geen scherpe voorwerpen tegen het gaas aan kunnen komen, want dat kan dan gaan scheuren.

Onderhoud van luxe vliegenramen (horren)

Luxe systemen om insecten buiten de deur te houden, zoals schuifhorren en plissé vouwramen, kunnen in de winter niet worden opgeborgen. De bewegende delen van deze systemen hebben af en toe wat onderhoud nodig. Bij een schuifvliegendeur is het belangrijk dat de bovenste geleiderail regelmatig met een stofzuiger wordt schoongemaakt.

Als zich daar vuil ophoopt zal de hor minder soepel schuiven. Bij plissé vouwramen wordt aanbevolen om de kettingen elke drie maanden te smeren met een droge siliconenspray. Daarmee wordt voorkomen dat het systeem vastloopt.

Met een vuurkorf of vuurschaal genieten van de lente en zomer

Op een mooie voorjaars- of zomerdag is het heerlijk om ’s avonds tot laat de gezelligheid te kunnen rekken om langer te genieten van een fijne avond. Om het behaaglijk te houden en de dalende temperatuur te trotseren is het comfortabel om een paar fleecedekentje bij de hand te houden. Daarbij is het leuk om de tuin of ander buitenruimte sfeervol te verlichten met fakkels, candle bags, dreamlights en gevulde glazen. Eventueel een vuurblik of vlamschaal voor grotere vlammen.

 

Haardvuur branden

Een echte sfeermaker op zo’n avond is het branden van een vuurtje. Een haardvuur is het best om te branden in een tuinhaard, buitenhaard, vuurschaal of vuurkorf. Op deze manier houdt je het vuur controleerbaar, de ondergrond beschermd en vang je de as- en houtresten op. Denk hierbij aan het gebruik van goed haardhout. Eikenhout is een harde houtsoort en zorgt voor trage, rustige vlammen met een lange brandtijd, terwijl berkenhout als zachte houtsoort sneller verbrand en daardoor snelle, dansende vlammen heeft. Je kunt de houtsoorten met elkaar combineren, afhankelijk van de vuurplek.

 

Een vuurtje maken met vuurschaal of vuurkorf

Het populairst voor het branden van een haardvuur zijn de vuurschalen en vuurkorven. Een vuurkorf bestaat uit spijlen waardoor het vuur goed zichtbaar blijft. Omdat tussen de spijlen nog hout- en asresten kunnen vallen is het verstandig om een vuurplaat onder de korf te leggen. Door de open bovenkant is een vuurkorf makkelijk toegankelijk en kun je het vuur dus eenvoudig opstoken en voorzien van nieuwe houtblokken. De vuurkorven zijn verkrijgbaar in mooie designs.

Een vuurschaal is ideaal voor het branden van een mooi haardvuur. Deze schalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 60 cm in diameter tot ruim een meter in diameter. Ook zijn ze te krijgen met pootjes van 20, 40 of 60 cm hoogte. Door een schaal op pootjes te zetten blijft de ondergrond beter beschermd en kun je deze leuk naast een tafel neerzetten als sfeermaker. Verder heb je keuze uit zwarte, gecoate vuurschalen of schalen die oxideren en een mooie roestlaag krijgen. Dat laatste geeft het een robuust buitenkarakter.

 

Vuurkorf en vuurschaal kopen

Een leuke webshop voor het kopen van een vuurschaal of vuurkorf en haardhout is Van Kaars tot Servet. Naast een uitgebreide collectie voordelige schalen en korven van hoge kwaliteit kun je hier ook terecht voor andere leuke tuindecoratie artikelen, waaronder fakkels, palletkussens, buitenkaarsen, tuinkachels, insectenhotels en vogelhuisjes.

Je eettafel als draaischijf van je huis

De tafel in je eetkamer is heel vaak het centrale punt van de woning. Je zit er dagelijks aan, je ontvangt er vrienden voor een etentje, kinderen spelen er of maken hun huiswerk, of jij knutselt aan je tafel. Redenen genoeg om een eetkamertafel te kiezen die zowel mooi als handig is, en daarbij ook nog eens afgestemd is op jouw gezin en je woning. Welke eettafel kies je? Wij geven jou hier alvast een paar aandachtspunten.

Waar let je op bij de aankoop van een eettafel?

  • Afmetingen zijn belangrijk. Wil je enkel aan de eettafel eten of wil je ze ook gebruiken als hobbytafel of als je met de kinderen spelletjes wilt spelen? Hoe groot is je gezin en/of ontvang je vaak gasten? Als je bijvoorbeeld alleen bent maar je ontvangt dikwijls vrienden, dan kun je kiezen voor een uitschuifbare tafel. Deze vind je bij Kave Home en Insterstil.
  • Over hoeveel ruimte beschik je? Hou hierbij ook rekening met stoelen die van onder de eettafel schuiven. Denk ook aan deuren en laden van kasten achter de tafel staan, die moeten open kunnen. Wellicht is een uitschuifbare eettafel een goede keuze.
  • Hoeveel personen wil je aan tafel hebben? Bij een rechthoekige eettafel met vier poten is dit vrij duidelijk. Bij vierkante of ronde tafels met een gekruiste structuur, zoals bijvoorbeeld bij LifestyleFurn of Kave Home, is dit niet meer zo eenvoudig. Zorg ervoor dat iedereen aan tafel comfortabel zit, en geen poot tussen de benen krijgt.
  • Wat is de levensstijl van jou en je gezin? Een gezin met jonge kinderen heeft best wel een stevige en duurzame eetkamertafel nodig. Een tafelblad van steen zoals je bij Kave Home vindt, of van glas zoals bij Kokoon, en één centrale poot (Kave Home of Interstil) zijn dan niet zo aan te raden. Ga in dit geval eerder voor een tafel met naar beneden uitlopende poten.

Start vanuit je eettafel

Als je je hele huis wilt inrichten, start dan vanaf je eettafel. Kies bijhorende stoelen. Deze hoeven niet per sé van hetzelfde label te zijn. Zolang je ze qua stijl, kleuren en materiaal laat aansluiten, is het OK. Kies een mooie dressoir en eventueel een bijhorend vloerkleed. Kleed je muren aan met stijlvolle wanddecoratie en kies verlichting die

Bekijk ook eens ons blogartikel afmeting eettafel 8 personen om erachter te komen welk formaat eettafel voor jou geschikt is.

Kludi push kranen met een druk op de knop

Met Kludi Push vereenvoudigt Kludi de bediening van de kraan voor het gebruik in de keuken en badkamer. Er zijn namelijk vele situaties en omstandigheden denkbaar waarbij het makkelijker zou zijn als de waterstroom bij het douchen of baden gestart of gestopt kan worden door het indrukken van een knop. Bijvoorbeeld, als het gezicht vol is met badschuim, als jonge kinderen graag alleen een douche willen nemen, makkelijker voor ouderen of gewoon als er een beetje meer comfort in de badkamer gewenst is. Voor deze toepassingen heeft deze kranenspecialist voor badkamer en keuken, met de Push kranen nu de ideale oplossing. Met deze Kludi kraan voor de badkamer kan de hoofd- of handdouche, de eventuele zijsproeiers of het bad gevuld worden door de kraan uit- of aan te schakelen met een simpele druk op de knop. De mechanische drukknoppen zijn iets verhoogd en zijn licht in te drukken maar verzinken niet in het oppervlak. Dit betekent dat ze snel en veilig kunnen worden bediend, zelfs zonder te kijken. Hoe de toetsen worden toegewezen, kan de klant beslissen tijdens de installatie, maar een intuïtieve indeling ligt voor de hand. Bijvoorbeeld boven de hoofddouche, onder de handdouche of de zijdouches. De pictogrammen op de knoppen geven de desbetreffende functies weer. Kludi Push kan maximaal twee uitgangen met elkaar verbinden zodat deze afzonderlijk of gelijktijdig kunnen worden aan- en uitgeschakeld.

Handige functies met de Kludi Push kraan

Zodat de gebruiker bij het inschakelen direct over de juiste watertemperatuur beschikt wordt de temperatuur met behulp van een kleine thermostaatknop vooraf ingesteld. Voor extra veiligheid tegen verbranding door te warm water is de thermostaatknop beveiligd bij 38° Celsius. De thermostaatknop is met één hand te bedienen indien er hogere temperaturen noodzakelijk zijn zodat de eenvoudige bediening een ontspannend douche garandeert. De zeer hoogwaardige inrichting van de Kludi Push kraan zorgt dat het een betrouwbaar, mechanisch product is dat volledig zonder stroom functioneert. Twee ontwerpvarianten worden aangeboden, met elegante rozetten en drukknoppen die of rond of vierkant uitgevoerd zijn met de temperatuurregelknop in chroom. Een kleine maar fijn detail, de thermostaatknop heeft een niet-stijgende spindel, dat wil zeggen dat deze tijdens de bediening niet uitdraait en dus niet verder naar buiten komt.

Eenvoudige en flexibele installatie

De Kludi Push kraan is een aantrekkelijke oplossing die niet alleen geschikt is voor nieuwe gebouwen. Omdat dit praktische druk bedieningsconcept op basis van de verzonken pre-installatie set Flexx.Boxx van Kludi wordt geïnstalleerd, kan het ook daar waar de Flexx.Boxx al gemonteerd is. De montage die met deze functionele Flexx.Boxx eenheid van hoogwaardige gegoten messing wordt gemaakt wordt gekenmerkt door duurzaamheid en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding die Duitse degelijkheid biedt. Een sympathieke partner van de kranen Kludi push is de nieuwe Eco-doucheslang van Kludi. De zilverachtig, gladde doucheslang is in 125 en 160cm leverbaar en heeft een unieke mogelijkheid. Met behulp van de Eco-functie, kan de hoeveelheid water die door de doucheslang stroomt traploos worden geregeld van twee tot twintig liter per minuut. Elke gebruiker kan de sterkte van de waterstraal aanpassen aan de individuele voorkeur. Dit maakt de Eco-doucheslang tot de perfecte metgezel en aanvulling op de evenzo gebruiksvriendelijke badkamerkraan. Voor meer informatie over de Kludi Push kraan kijkt u op het badkamerblog van Sani-bouw.

 

Moet je een laminaatvloer behandelen?

Laminaat is een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke vloer, maar niet geheel onderhoudsvrij. Wanneer je beslist om laminaat te kopen, is het van belang dat je wel iets doet aan onderhoud. Denk daarbij aan regelmatig reinigen. Hiermee kan je snelle vorming van krassen en schade voorkomen.

Bescherming van melamime

Een laminaatvloer behoeft geen behandeling zoals een massieve houten vloer. Toch is onderhoud belangrijk om laminaat een zo lang mogelijk levensduur te geven. Laminaat beschikt over een laag met het zogeheten melamime. Dat is een chemische verbinding. Het beschermt de onderliggende delen tegen schade, vuil en water.

Deze laag hoeft overigens niet bijgewerkt te worden. In tegendeel, wanneer je deze laag zou schuren, verkort je de levensduur van het laminaat aanzienlijk. De toplaag is dus niet geschikt voor behandeling of bijwerking. Het is wel geschikt voor onderhoud met een zorgvuldig gekozen laminaatreiniger.

Onderhoud

Een laminaatreiniger is dus het speerpunt van laminaat-onderhoud. Deze reiniger werkt krassen grotendeels weg en de vloer wordt gereinigd zonder de toplaag aan te tasten. Doorgaans bevatten deze reinigers geen schadelijke ingrediënten.

In het kielzog van de laminaatreiniger, kan je ervoor kiezen zogeheten ‘wax & clean’ in te zetten voor het onderhoud.

Deze wax geeft de beschermende toplaag melamime nog eens extra ondersteuning bij de weerstand tegen schade, vuil en water.

Handleiding en deurmatten

Lees altijd goed de handleiding van je vloer door, voor je aan de slag gaat met het onderhoud. Ook loont het, met het oog op de levensduur, om deurmatten bij de voor- en achterdeur te leggen. Zo beperk je voor vuil de kans nog verder om schade te kunnen veroorzaken.

Ontspan in je bubbelbad in de tuin

Een bubbelbad kopen om te ontspannen. Je kan om diverse redenen een bubbelbad kopen. De meest belangrijke reden waarom mensen een bubbelbad kopen is om te ontspannen. Veel mensen hebben een drukke baan of ze voelen zich om andere redenen moe en gestrest. In dat geval is het een goed idee om een bubbelbad aan te schaffen. Je kan bijvoorbeeld elke avond of een aantal keer per week in het bubbelbad gaan zitten. Een bubbelbad zorgt op verschillende manieren voor ontspanning. Ten eerste zorgt het warme water ervoor dat de spieren beter ontspannen. Dit is erg belangrijk om je rustig en ontspannen te voelen. Ten tweede zorgen de bubbels voor een subtiele massage. Ook dit zorgt voor een rustgevend gevoel. Je kan het bubbelbad helemaal een ontspannen uitstraling geven door wat doucheschuim in het bad te gooien. Door de bubbels ontstaat er binnen een aantal minuten een heerlijk schuim. Het schuim voelt zacht aan en het bad ziet er uitnodigend uit. Wil je meer weten over het ontspannen met een bubbelbad? Je kan dan op onze website kijken voor meer informatie. Neem ook gerust telefonisch contact op of mail als je vragen hebt of als je van persoonlijk advies voorzien wil worden.

Een bubbelbad nemen tegen spierpijn is een heel goed idee

Ben je een fanatieke sporter en sport je meerdere keren per week? Of ben je net begonnen met sporten? Dan is de kans groot dat je regelmatig last hebt van spierpijn. Dit is een vervelende zeurende pijn. Spierpijn gaat natuurlijk vanzelf over, maar het is nog fijner als jij je spieren wat extra ontspanning kan geven. Een bubbelbad nemen vlak nadat je gesport hebt of als je last hebt van spierpijn helpt om de pijn te voorkomen of om de pijn te verminderen. Dit komt door het heerlijke warme water van een bubbelbad. Tevens zorgen de bubbels voor een aangenaam gevoel. Je voelt dan een subtiele stroom in het water en dat masseert je spieren heel lichtjes. Deze onderdelen samen zorgen ervoor dat je echt even een momentje voor jezelf hebt. Je kan dan even helemaal ontspannen in bad gaan zitten om je spieren lekker te laten ontspannen. Wil een bubbelbad kopen om je spierpijn te verminderen? Lees meer over dit onderwerp op onze website. Daar kun je ook de verschillende mogelijkheden voor een bubbelbad bekijken. Natuurlijk kun je ook eens langskomen in onze showroom. Onze specialisten voorzien je graag van advies.

https://www.sauna4you.nl/product-categorie/buitenspas/

Lockpicken met Koen Schuurmans

Veel films zijn pure science fiction of gewoon heel erg overdreven. Maar sinds kort ben ik erachter gekomen dat iets dat ik altijd als onzin zag ook gewoon kan.

Zo blijkt dat lockpicking een echte sport is in Nederland. Dit had ik echt totaal niet verwacht. Niet alleen omdat ik het als onmogelijk voorhield dat een slot op deze manier te openen was. Maar ook omdat als het wel mogelijk zou zijn dat het dan heel voor de hand zou zijn dat dit dan verboden zou zijn.

Maar dit is dus beide niet het geval. Zo blijken er dus honderden of zelfs duizenden lockpickers in Nederland te zijn. Ik vind het zelf een hele rare situatie die ik niet had verwacht. Het internet staat ook volg met blogs over hoe je deze sloten kunt openen: https://lockpickblog.wordpress.com/2016/05/18/lockpick-je-eigen-slot-open/

Je kunt dus gewoon op internet lezen hoe je een slot kunt kraken met speciale tools die daarvoor ontworpen zijn en die daar dus ook voor verkocht worden. Legaal en wel in Nederland..

Ik voel me hier niet erg veilig bij. Bij het idee dat jan en alleman dit kan bestellen en kan gebruiken. Maar ik lees dus ook dat het niet praktisch zou zijn. Zo zou het lastiger zijn om een slot te openen met lockpicks dan met een breek ijzer. 

Het enige voordeel zou zijn dat het dan schadeloos zou zijn. Ik kan me goed voorstellen dat dit in veel situatie’s wel degelijk handig zou zijn. Het overkomt mij namelijk vaak dat als ik iets kwijt ben dat ik het na enige tijd vanzelf weer tegen kom. In het geval van een sleutel zou het dus handig zijn als ik dan later het slot dan gewoon weer kan gebruiken zonder een nieuw slot aan te hoeven schaffen.

Ik heb er vanmiddag een besteld, zo’n set. En ik ga het wel zien hoe makkelijk het gaat. Ik hou jullie op de hoogte!

https://www.koenschuurmans.nl/dure-slotenmaker/

Voordelen en nadelen van eikenhouten meubels

Je bent klaar voor nieuw meubilair, maar welk houtsoort moet je kiezen? Is een eikenhouten eettafel wel geschikt voor jou? Eikenhout heeft specifieke eigenschappen, dus het is belangrijk om deze te begrijpen voordat u een grote investering in deze meubels doet. Er zijn zowel voor- als nadelen aan het gebruik van eikenhout. De beslissing komt vaak neer op uw prioriteiten en voorkeuren.

Eikenhout basis

Eiken is een populaire meubeloptie voor stukken door het hele huis, waaronder de woonkamer, eetkamer en slaapkamer. Eik is een soort hardhout en is overal ter wereld prominent aanwezig in huis, bijvoorbeeld in een kloostertafel. In feite is het het meest voorkomende hardhout dat wordt gekweekt. Eiken bomen groeien langzaam in vergelijking met pijnbomen. Omdat de bomen een langere groeiperiode nodig hebben, heeft eikenhout de neiging om veel meer te kosten. Die langzame groei produceert ook dicht hout, wat zorgt voor een sterke, duurzame constructie die goed standhoudt voor veel verschillende toepassingen.

Meubels gemaakt van eikenhout is zeker geen nieuw concept. Het hout wordt al eeuwenlang gebruikt in het maken van meubels, waardoor het een van de oudste materiaalopties is. Eik was een populaire optie in Engeland met de Britse Tudor-monarchen en het blijft de consumenten sussen. In de loop van de jaren zul je misschien wat stijlveranderingen zien, maar eikenhout is in de loop van de geschiedenis een hoofdbestanddeel geweest in de meubelwereld.

Eiken is een zeer veelzijdig hout als het gaat om het bouwen van meubels. Het wordt vaak geassocieerd met traditionele meubelstijlen, maar het past ook in een moderne esthetiek. Het hout werkt voor bijna elke stijl van meubilair, van traditioneel tot modern. Bekijk eens een originele boomstamtafel. Het wordt geleverd in een reeks natuurlijke kleuren, van heel licht tot donker. Die kleurvariatie gebeurt omdat eiken in twee verschillende soorten voorkomt: witte eik en rode eik.

Witte eik heeft de lichtste kleur en is duurzamer van de twee soorten. Het heeft een natuurlijke waterdichtheid waardoor het duurzaam is voor buitentoepassingen. Vroeger werd witte eik gebruikt voor schepen, vaten en andere voorwerpen die buiten werden gehouden en aan water werden blootgesteld.

Rood eiken heeft een donkerdere kleur, die kan variëren van crème tot warmbruin met roodachtige strepen. Het wordt vaak gebruikt voor kasten, vloeren en meubels. Het graan lijkt op beide soorten eiken met iets langere gele stralen en vlekken die opvallen in wit eiken en wervelende patronen in rood eiken.
Voordelen en nadelen van eikenhouten meubels
Eiken is een populaire meubeloptie, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe het thuis functioneert. Als u naar de voor- en nadelen van het hout kijkt, krijgt u een beter idee of dit de beste optie is voor uw meubelbehoeften.

De voordelen van eikenhouten meubels:
Slijtvast. Eiken meubilair is erg hard, wat betekent dat het zeer veerkrachtig en duurzaam is. Stukken gemaakt van eikenhout vertonen minder tekenen van slijtage of schade. Dit is een groot pluspunt voor actieve gezinnen, met name voor stukken die altijd worden gebruikt, zoals eetkamer sets.  

Veelzijdig gebruik. Eiken hout werkt voor vrijwel elke meubeltoepassing. Terwijl de hardheid het een beetje moeilijker maakt om mee te werken dan zachter hout, heeft eiken de kracht om gebruik in zitmeubels, tafels, bedden en andere meubelstukken te weerstaan. U kunt voor elke kamer en doel eikenhouten stukken kiezen om een gecoördineerde look te creëren, terwijl u weet dat het hout sterk genoeg is voor al die verschillende meubelstukken.

Veelzijdige uitstraling. Eik wordt gebruikt om meubels in bijna elke stijl te maken. De kleur en de korrel maken het een veelzijdig hout dat in bijna elke omgeving werkt.

Tijdloos ontwerp. Het gebruik van eikenhout in meubels is niets nieuws en de trend zal niet veranderen. Dat betekent dat het kiezen van een stuk eikenhouten meubilair iets is dat met u meegroeit naarmate uw stijl verandert. De tijdloze uitstraling van eikenhout maakt het een solide keuze voor elke meubeltoepassing.

Investering. Meubels gemaakt van eikenhout hebben de potentie om decennialang mee te gaan. Veel eiken stukken worden door de generaties doorgegeven omdat ze zo sterk en duurzaam zijn.

Onderscheidend hout. Eik heeft een zeer onderscheidende golvende korrel die het een unieke uitstraling geeft. Eik wordt beschouwd als een heel mooi hout voor meubels. Het ziet er geweldig uit met een eenvoudige heldere vacht.

Weerstand tegen kromtrekken. Eiken meubilair weerstaat kromtrekken in de loop van de tijd, wat bijdraagt aan de lange levensduur. Het eikenhout is ingesneden om verder te vervormen. Laag onderhoud. Vanwege zijn veerkrachtige aard en duurzaamheid is eiken meubilair zeer onderhoudsarm. Het moet af en toe worden schoongemaakt en gepolijst, maar het behoudt zijn goede uiterlijk zonder veel zorg van uw kant. Beschikbaar. Je hoeft niet ver te zoeken om eiken meubels te vinden. Vanwege de populariteit is meubilair van eikenhout gemakkelijk te krijgen voor uw huis in vergelijking met meer exotische of zeldzame houtsoorten. Dat betekent ook dat u in de loop van de jaren gemakkelijk aan uw eikenhouten meubelcollectie kunt toevoegen terwijl u toch dezelfde typische eikenlook krijgt.
Zorg ervoor dat u de mogelijke nadelen van een bepaald type hout bekijkt om er zeker van te zijn dat u ermee kunt leven.

Overweeg de volgende nadelen van eiken meubels:
Prijs. Voor sommige mensen zijn de kosten van eiken meubels negatief. Eikenhout kost meer dan pijnbomen vanwege de langere groeitijd. Een stuk eiken meubilair zal echter voor onbepaalde tijd met de juiste zorg blijven bestaan. Wanneer u de kosten uitspreidt over de decennia van gebruik die u van het meubilair krijgt, zijn de kosten zeer redelijk.

Gewicht. Eik is een zwaar hout, wat het een substantieel, kwaliteitsgevoel geeft. Dat gewicht kan echter een probleem zijn als je het meubilair wilt verplaatsen. Houd het gewicht in de gaten als u uw meubels vaak opnieuw wilt rangschikken of als u veel beweegt. Het huren van verhuizers om het tillen aan te pakken is de moeite waard als je veel eikenhouten meubels hebt. Als je niet van plan bent het meubilair te verplaatsen, is het gewicht geen probleem, en het kan een professional zijn vanwege de toegenomen stabiliteit en sterkte van het stuk.

Is eikenhout goed voor meubels?
Het antwoord op deze vraag is volmondig ja. Het heeft een aantal mogelijke nadelen, maar over het algemeen is eik een zeer goede keuze voor meubels. Eiken is sterk, duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage en biedt natuurlijke schoonheid die in bijna elke huisstijl past. Dankzij het tijdloze ontwerp kunt u uw eiken meubelstukken zo lang als u wilt in uw interieur behouden.

https://www.tafels99.nl/

De Dakmakers maken uw dak in orde!

Heeft u iemand nodig voor dak-reparatie? De Dakmakers zijn u graag van dienst. We hebben ruim dertig jaar ervaring in het onderhouden, repareren en renoveren van de meest uiteenlopende daken. Van platte tot schuine en van groene tot zwarte daken.

Ook als u op dit moment geen acuut dak-probleem heeft, bent u welkom bij De Dakmakers. Zo kunnen we u een aantrekkelijk dak-onderhoud abonnement aanbieden. We hebben het over een jaarlijkse controle en reiniging van uw dak. Mogelijke kleine schades zullen we direct herstellen en we voeren preventieve werkzaamheden uit. Denkt u aan het controleren van de waterdichtheid; een check van de naadverbindingen en randaansluitingen en een gedegen schoonmaak van het hele dak. Na de onderhoudsbeurt stellen we een professioneel inspectierapport op. Daarin leest u wat we eventueel hebben gerepareerd en hoe de huidige staat van uw dak is. Tevens geven we aan wat u in de toekomst kunt verwachten aan dak-werkzaamheden.

Goede service, ook op het dak!

Onder dakservice verstaan wij een 24/7 bereikbaarheid. De Dakmakers weten als geen ander dat lekkages onverwacht komen. Vaak ’s avonds en/of in het weekend. Als u te maken krijgt met een lekkend dak kunt u ons altijd bellen. Ons bedrijf zit centraal in het land, in Alphen aan den Rijn, dus we kunnen snel ter plekke zijn.

We hebben een flexibel inzetbaar team van medewerkers die echt staan voor hun vak. In de zomer en in de winter, in weer en wind! Op al het werk dat we uitvoeren, krijgt u volledige garantie. We houden ons aan de actuele richtlijnen wat betreft gereedschappen en materialen. U kunt ons telefonisch bereiken via 085-0220680. Een appje sturen kan naar 06 19 61 03 27. Wij horen graag van u en staan voor u klaar!

http://www.dakmakers.nl/