Wasmachine reparatie Amsterdam – de wasmachine in de loop der jaren

Wasmachine reparatie Amsterdam en de geschiedenis van de wasmachine

Wist u dat vóór de jaren 1900, wassen slechts om de paar maanden werd gedaan? In de moderne tijd van vandaag is het wassen van kleding zeker een hele klus, maar het is echt heel routinematig. U start immers gewoon de machine, voegt wasmiddel toe en plaatst uw kleding. Voila – dat is het wasproces in een notendop. Het is over het algemeen vrij eenvoudig en gestroomlijnd, toch? Maar het was niet altijd zo eenvoudig.

Wasmachine reparatie Amsterdam repareert de huidige moderne wasmachine

Vóór de komst van de gemechaniseerde wasmachine aan het begin van de 20e eeuw was het wassen van de wasmachine een hele klus dat het wassen van het familiewasserij vaak de ‘wekelijkse aandoening’ werd genoemd. Eigenlijk, vóór 1900, werd alleen gewassen enkele maanden om breekbare materialen te sparen en de lastige taak om kleding te reinigen! Wat was er zo omslachtig aan was doen in de jaren 1900? Welnu, het proces zelf was onhandig en niet te vergeten ongelooflijk tijdrovend.

Hier is hoe het ging: Wasserij begon met een wasketel waarin zeepwater werd verwarmd boven een houtkachel of open vuur. Vuile kleren werden toegevoegd en geroerd, met behulp van een houten wasstick die bekend staat als een “peggy-stick”. Denk aan de peggy-stick als een soort van hand-aangedreven roerwerk, zwiepend de kleding en losmakend vuil langs de weg. Praten over het gebruik van elleboogvet! Vervolgens kwam de houten wasplank met een gegolfd zinkoppervlak, perfect om vuile kleding tegen te wrijven. Dit is hoe kleding werd gewassen, schoon van vuil en vlekken.

Nadat het zware en zware werk van het wassen van kleding schoon was, werden ze in een met een krukas werkende handwringer gestoken om overtollig water eruit te persen. Toen gingen kleren op een droogrek of, als het mooi weer was, op een lijn om te drogen. In plaats van een eenvoudige wasbeurt van 40 minuten in een gemechaniseerde wasmachine duurde dit proces uren intensieve en vuile handarbeid. Zelfs wanneer het wasgoed zelf was gewassen, moesten de wasbakken en wringer worden schoongemaakt.

Wasmachine reparatie door wasmachine reparatie Amsterdam

Het werk eindigde nooit. Fast-forward naar vandaag, en het is duidelijk om te zien hoe ver we zijn gekomen als het gaat om het automatiseren van het wasproces. De wasmachines en drogers van tegenwoordig zijn ongelooflijk nauwkeurig afgesteld en efficiënt, en nemen de moeite en moeite om het wasgoed van de familie te wassen. Om uzelf de moeite te besparen om handen te wassen en te drogen op de manier van de vroege jaren 1900, is het belangrijk om uw kledingwasmachine en droger in goede staat te houden.

Wasmachine reparatie Amsterdam voor onderhoud en reparatie aan alle merken en typen wasmachines. Maak snel een afspraak.

https://witgoed-reparatie.net