Voorkom schade aan je voorruit met deze tips autoruitschade

Schade aan voorruiten van auto’s komt vaker voor dan gedacht. Van kleine sterretjes tot grote barsten over de vooruit. Autoruitschade veroorzaakt door alledaagse gebeurtenissen. Bijvoorbeeld tijdens noodweer of gewoon tijdens het rijden op de weg. Heb je autoruitschade? Dan is het advies om hier direct iets aan te laten doen om erger te voorkomen.

 

Autoruitschade repareren wordt effectief en voordelig gedaan door Meldschade.online  zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Toch is voorkomen beter dan genezen. Daarom heeft Meldschade Online diverse tips samengesteld om de kans op autoruitschade te verkleinen.

Autoschade tijdens het rijden

De meeste autoruiten worden beschadigd tijdens het autorijden. Je kent het wel, je rijdt op de snelweg iets te dicht op een vrachtauto en… pats. Een opspattend steentje raakt met een ferme knal de voorruit. Meestal gaat het goed, maar als het steentje ongelukkig de voorruit treft, heb je er een sterretje in. Sterretjes in de vooruit moeten zo snel mogelijk worden gerepareerd ook al lijkt het onschuldig. Door temperatuurverschillen kunnen deze sterretjes eenvoudig uitgroeien tot barsten. Dan zijn de kosten vaak vele malen hoger omdat de hele voorruit vervangen moet worden.

Dit soort autoruitschade kun je eenvoudig voorkomen door afstand te houden op je voorligger. Bovendien is afstand bewaren altijd veiliger.

Andere veelvoorkomende oorzaken

Inbraak

Misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar schade aan autoruiten gebeurt ook door inbraken. Het is dan niet de voorruit die beschadigd raakt, maar meestal de zijruiten van de auto. We spreken dan niet over sterretjes of barsten, maar werkelijk de hele ruit is aan diggelen. Een flinke kostenpost. Ben je goed verzekerd dan is er niets aan de hand. Anders heb je onnodig kosten.

Met een paar slimme tips kun je dit soort schade voorkomen. Laat bijvoorbeeld geen dure spullen opzichtig in de auto liggen en parkeer de auto op goed verlichte plaatsen en waar voorbijgangers zijn. Ook zichtbare alarmsticker helpen dit soort criminaliteit voorkomen.

Noodweer

Tot slot is noodweer de grote boosdoener van autoruitschade. Niet alleen een stevige hagelbui kan schade toebrengen aan autoruiten, ook storm en windstoten door rondvliegende takken en omvallende bomen die verkeerd terechtkomen. Houd daarom altijd goed de weerberichten in de gaten. Ga niet de weg op tijdens noodweer en parkeer de auto op een plek die vrij is van gevaar (bv. bomen en materiaal dat kan loskomen). Parkeer de auto het liefste in de garage of onder een afdak.

Ondanks deze tips toch autoruitschade?

Heb je ondanks deze praktische tips toch schade opgelopen aan de autoruiten? Laat deze kleine autoschade repareren voordat het verergert. Autoruitschade kun je snel en eenvoudig online melden en laten repareren via Meldschade.

Meldschade is hét fullservice autoschadebedrijf van Nederland met servicecenters verspreid door heel het land. Bij autoschade halen we je auto op en voeren de afgesproken reparaties uit in een van onze servicecenters. Na reparatie leveren we de auto weer als nieuw af. Omdat we nauw samenwerken met alle verzekeraars hoef je zelf niets te regelen. Wij regelen alles. Van reparatie tot afhandeling met je verzekeraar.

Gewoon één aanspreekpunt. Dat is Meldschade!

https://meldschade.online/autoruitschade-tips-om-schade-aan-je-autoruit-te-voorkomen/