Naar het café met de scooter AGM Hanway Raw 50

Koenschuurmans

Het merk scooter AGM heeft een passie voor de ‘echte’ bromfietsen van vroeger. Dat is duidelijk te zien aan de Hanway Raw 50, die meer lijkt op een klassieke motor dan op die kleine scootertjes van tegenwoordig. Met een 50cc motorblok is het geen snelheidsmonster voor op de snelweg, maar juist een relaxte scooter om lange ritten mee te maken in het weekend. Of gewoon om ermee naar je werk te gaan. Wat is er zo bijzonder aan de scooter AGM Hanway Raw, en is dit de bromfiets waar jij naar zoekt? Dat ontdek je op deze pagina!

 

Wat is een Caferacer?

Café Racer is de verzamelterm voor lichtgewicht motorfietsen die optimaal ingericht zijn voor snelheid en manoeuvreren. Ze zijn in basis ontworpen voor snelle ritten over korte afstanden. Het design is geïnspireerd op de Grand Prix motoren uit de vroege jaren zestig van de vorige eeuw. Ze hebben een laag stuur, een langwerpige tank en vaak ook ‘deuken’ in de benzinetank voor de knieën. De Hanway Raw 50 Caferacer is gebaseerd op dit design, toch zijn er verschillen waar we verderop op terug zullen komen.

 

Rebelse bromfiets

Aan het einde van de jaren vijftig werden auto’s steeds goedkoper en bereikbaar voor de gemiddelde consument. Motorfietsen waren niet meer het standaard vervoermiddel, maar werden steeds meer een statussymbool. Met name jongeren die zich afzetten tegen de ‘gevestigde orde’ reden graag op motoren die er snel uitzagen, zelfs wanneer je er stil mee stond om stoer te poseren. Het Caferacer idee werd steeds populairder, het stond voor rijders die van café tot café reden. Niet zozeer om ergens naartoe te gaan, maar om te genieten van de rit en van de sociale interacties tijdens de tussenstops.

 

De jaren zeventig

Langzaam maar zeker werd de Caferacer een standaard type motor die door meerdere fabrikanten geproduceerd werd. De ongelakte, metalen onderdelen en de afzonderlijke delen in plaats van de meer gestroomlijnde moderne scooters maakte dit type tot een icoon. Merken als Benelli, Derbi, Bultaco en BMW maakte motorfietsen volgens dit klassieke design. Er ontstond een ware subcultuur bestaande uit Amerikaanse Greasers, Britse Rockers, jaren zeventig Bikers en eigenlijk iedereen die wat ‘anders’ wilde dan de rest.

 

De Moderne Caferacer

De laatste decennia is de populariteit van deze modellen weer sterk toegenomen. Pakweg de helft van alle fabrikanten heeft dergelijke modellen op de markt, doorgaans betreft het lichte motorfietsen. De AGM scooter wijkt in dat opzicht een beetje af, daar ligt een veel lichtere motor in van slechts 50 cc. Daar kun je dus niet mee ‘racen’, van café naar café touren is gelukkig wel mogelijk. Er is dus geen officiële definitie van dit soort tweewieler, het is meer een stijl en een gevoel wat je bij deze scooters hebt.

 

Scooter AGM Hanway Raw 50

Naast AGM kun je de Hanway Raw 50 ook kopen van het merk BTC. Daar zit geen verschil tussen, alleen de importeur is anders. Deze Caferacer is uitgevoerd met een 50 cc motorblok, je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Een bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is wel verplicht want er bestaat alleen een 45 km/u uitvoering. Opvoeren is in principe ook niet mogelijk, verwacht er dus geen lange afstanden mee af te leggen in een korte periode. Maar daar is deze bromfiets ook niet voor bedoeld. Het is een coole scooter waar je heerlijk mee kunt rijden. Een bijkomend voordeel is de gunstige aanschafprijs. Voor minder als 1700 euro rijd je al op dit juweeltje, dat is veel minder dan je voor een ‘echte’ motorfiets moet betalen.

 

Kies wel voor alcoholvrije drankjes als je café’s gaat bezoeken, anders kan het alsnog een gevaarlijke rit worden!

https://www.fastfuriousscooters.nl/hanway

Een Urban Arrow bakfiets kopen doet u bij een online fietsenspecialist

Koenschuurmans

Bent u al bekend met de voordelen van de elektrische bakfiets van Urban Arrow? U bent snel op uw locatie, doet aan beweging en kunt makkelijk spullen vervoeren. Deze bakfiets is ideaal voor kleine en grote families! Wanneer u een Urban Arrow bakfiets wilt kopen, doet u dit snel en eenvoudig bij Fietskar.nl. Deze online fietsenspecialist heeft een grote voorraad, waardoor er geen levertijd is. Hierdoor ontvangt u uw bakfiets snel bij u thuis en geniet de hele familie van een leuk en trendy vervoersmiddel. Wilt u graag een proefrit maken? Dan gaat u naar de winkel in Hilversum. De fietsspecialisten geven u dan graag een uitgebreid advies.

Bestel online een elektrische bakfiets van Urban Arrow

Een Urban Arrow bakfiets online kopen is erg eenvoudig in de webshop van Fietskar.nl. U betaalt uw elektrische bakfiets van Urban Arrow via een van de beveiligde betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL of creditcard. Daarnaast is het mogelijk om uw aankoop te betalen via een financiering. We bezorgen uw fiets gratis bij u thuis en vervolgens geniet u van heerlijke fietstochten met het hele gezin. Wilt u uw bakfiets helemaal familyproof maken? Dan koopt u een maxi-cosi adapter en een extra bankje in de webshop of de winkel in Hilversum. Daarnaast bent u in de winkel van harte welkom om een proefrit te maken.

Met een elektrische bakfiets van Urban Arrow brengt u uw kinderen fluitend naar school

Wilt u uw kinderen snel en veilig naar school brengen? Dan gaat u een Urban Arrow bakfiets kopen bij Fietskar.nl. Bij de elektrische bakfiets van Urban Arrow zitten de kinderen lager dan bij andere bakfietsen. Hierdoor ligt het zwaartepunt ook lager. Dit resulteert in een beter evenwicht en betere wegligging. De bak van de fiets is gemaakt uit hetzelfde materiaal als motorhelmen. De veiligheid van uw kinderen is dus gegarandeerd! Wilt u ook de veiligheid van deze elektrische bakfiets ervaren? Dan komt u langs in de winkel van Fietskar.nl in Hilversum voor een gratis proefrit. Hierbij geven de experts u graag een uitgebreid advies over uw aankoop.