Ontdek de mediterrane keuken tijdens een rondreis door Italië

De Italiaanse keuken is een uitgebreide doch eenvoudige keuken. Veel Italiaanse gerechten worden nog steeds volgens oorspronkelijk recept gemaakt. Daarnaast is de Italiaanse keuken één van de oudste keukens ter wereld die ontstaan zijn vanuit verschillende invloeden. Zo brachten de verschillende Italiaanse reizigers kruiden mee uit de landen waar ze geweest waren en zijn er ook invloeden te zien die te herleiden zijn naar de Germaanse invallen waar het land mee te maken heeft gehad. Daarnaast wordt er gezegd dat de Italiaanse pasta afgeleid zou zijn van de Aziatische noodles.

Meer dan pasta en pizza

Pasta en pizza zijn de gerechten waar men meteen aan denkt als men denkt aan het eten in Italië. Pasta is voor Italianen wat aardappels zijn voor Nederlanders. Pasta is er in allerlei verschillende vormen en kan geserveerd worden met verschillende sauzen. Uiteraard allemaal de moeite waard om te proberen tijdens uw vakantie of rondreis in Italië. Een goed voorbeeld van de eenvoud van de Italiaanse keuken is de pizza Margherita. Maar Italië staat bijvoorbeeld ook bekend om de lasagne of pesto. Daarnaast zijn ook wijn, koffie en kaas belangrijke onderdelen van de Italiaanse keuken. Voor de kaas en wijn zijn er zelfs eigen regionale keurmerken.

Bent u klaar om de Italiaanse keuken te ontdekken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Italiaanse keuken en wilt u deze gaan ontdekken? Dan kunt u dit goed combineren met een rondreis door Italië. Reis door de verschillende regio’s en maak kennis met verschillende regionale gerechten. Bij Vámonos Travels kijken ze graag met u mee naar de juiste culinaire route. Daarnaast kunt u bij Vámonos Travels ook terecht voor een rondreis door Spanje. U stelt makkelijk zelf uw rondreis door Italië of rondreis door Spanje samen. Maar u kunt ook kiezen uit een rondreis door Spanje of Italië die al voor u uitgezet is. Er is keuze genoeg en dus iets voor iedereen.

Golden Sands-stranden

vakantiediscounter last minute

De kust van het Golden Sands-resort kan voorwaardelijk worden onderverdeeld in vijf zones:

Wild strand

Een wild strand of hoogstwaarschijnlijk een verlaten strand, het kan ook een wild naaktstrand worden genoemd, het ligt in het zuiden en ongeveer driehonderd meter van het strand van het Riviera-complex en is een voortzetting van het strand van Sever Sever. Het strand zelf is klein, tweehonderd meter. Het strand is zanderig, de toegang tot de zee is rotsachtig en niet helemaal glooiend, je zult over verlaten gebouwen en over stenen moeten klimmen naar volledig afgelegen delen van het strand. Er zijn hier niet veel toeristen. Er zijn twee cafés in de buurt, die zich op het strand van Chaika North bevinden, waar u een hapje kunt eten of drankjes en afhaalmaaltijden kunt kopen.

Seagull Beach Noord

Chaika North beach ligt ten zuiden van het Riviera strand, gescheiden door een kleine golfbreker en een hek met een poort waardoor er gratis (gratis) toegang is tot de stranden van het Riviera complex. U kunt het strand ook bereiken vanaf de hoofdweg die naar de kust loopt via een pad met trappen langs het ADIS Holiday Inn Hotel. Het strand is ongeveer honderd meter klein, verdeeld in twee zones, bewaakt en onbewaakt. Op het strand zijn er twee cafés en ongeveer twintig parasols met ligstoelen, waarvan de prijs de kleinste is aan de kust van het Golden Sands-resort – een ligstoel van 5 lev, een parasol van 5 lev en een matras van 1 lev. Het strand is zanderig, de toegang tot de zee is ondiep, ideaal voor gezinnen met kinderen. Het strand is geopend van 8.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis, net als alle stranden van het resort.

De stranden van het Riviera-complex

De Riviera heeft alle klassieke strandervaringen. De strandzones zijn hier uitgerust met de uitrusting die nodig is voor een comfortabel verblijf (ligstoelen, parasols, kleedkamers, douches, enz.). Zwembaden van de Riviera zijn gevuld met mineraalwater, aanbevolen voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, het centrale en perifere zenuwstelsel, het maagdarmkanaal. De stranden van het Riviera-complex zijn toegankelijk vanaf het stadsstrand en het strand Chaika North, de toegang is gratis. De stranden zijn geschikt voor alle categorieën vakantiegangers, hier, zoals op alle stranden van het resort, zijn er betaalde en gratis recreatiegebieden, winkels en cafés. De toegang tot de zee is ondiep, zand. Openingstijden strand van 8.30 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Centrale stranden van Golden Sands Resort

Er is slechts één centraal strand in het resort, het heet “Central Beach”. Er is een stuk kust van Golden Sands, opgedeeld in stranden met hun eigen naam, van het driesterren Bonita Hotel tot het vijfsterren Admiral Hotel. De stranden op deze plek zijn het breedst, uitgerust met alles wat nodig is voor een strandvakantie – parasols (10 levs), ligstoelen (10 levs), een matras voor een zonnebank – 3 levs, kleedkamers, douches, toiletten (1 lev). Er zijn veel cafés en restaurants langs het strand, McDonald’s en lokaal fastfood. Jongeren vermaken zich vooral op Mojito Beach, waar de gelijknamige strandbar is gevestigd. De rest van het strand is geschikt voor alle categorieën vakantiegangers, zandstranden met een vlakke toegang tot de zee.

Stranden van het Admiral hotel tot de jachtpier

Het voetgangersgebied begint bij het Admiral Hotel en eindigt in het gebied van het Berlin Hotel. De stranden in dit gebied zijn niet zo breed als in het “centrale deel”, maar niet erger dan dat, valt op dat alle parasols sneeuwwit zijn. De kosten van diensten op de stranden zijn dezelfde als in het “centrale deel”. Langs het voetgangersgebied zijn er naast hotels ook cafés, restaurants, poolbars, souvenirwinkels en andere kleine winkeltjes.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html

Overnachten in de natuur: een gezond idee

Wist je dat men in Japan regelmatig bewust de natuur op zoekt voor een “Bosbad”? Shinrin-Yoku noemen ze dat. Volgens de Japanners is Shinrin-Yoku hét geheim voor een gezonder en gelukkiger leven.

Deze overtuiging is niet alleen gebaseerd op traditie en overlevering. Inmiddels zijn er ook wetenschappelijke bewijzen dat het goed voor de gezondheid en ons welbevinden is om regelmatig de natuur op te zoeken. Want tijd besteden in de natuur verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en geeft je weerstand een duwtje in de rug. Ook blijkt een verblijf in de natuur je meer energie te geven, bevordert het de creativiteit én helpt het je te concentreren.

Zelfs het World Economic Forum is overtuigd van de voordelen van Shinrin-Yoku

Hoe kun jij genieten van de natuur?

Om de voordelen van de natuur te plukken hoef je weinig te doen. Zelfs een korte boswandeling helpt je al verder. Maar waarom zou je niet verder gaan? Ga er eens een paar dagen tussenuit. Laat je telefoon en laptop thuis en trek de natuur in. In je eentje, met je partner of met je gezin.

Overnachten in de natuur

Zoek je natuur, dan kom je al snel terecht in Twente. Dankzij het grote aantal landgoederen en kastelen valt er altijd wat te ontdekken. En wat te denken van de Nationale Parken en beschermde landschappen die Twente rijk is?

In Twente helpt alles je om tot rust te komen.Het lijkt hier soms wel alsof je terug bent in de tijd. Hier heb je ruimte en rust. De mensen zijn minder gehaast en het leven is minder vluchtig. Hier wordt nog echt genoten van de goede dingen van het leven.

Overnachten in de natuur kan in Twente op tientallen plaatsen. Je overnachting in de natuur kan heel basic zijn, zoals op een natuurcamping. Maar je kunt ook aden in weelde en je laten verwennen in een van de landgoedhotels. Er zijn zelfs meerdere wellness hotels waar je niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook van een sauna of massage.

Boek direct

Lijkt het jou ook wel wat om wakker te worden door het geruis van de wind en zachtjes zingende vogels? Kijk dan direct op www.visittwente.nl voor de vele overnachtingsmogelijkheden die je weer in contact brengen met de natuur en jezelf.

We zien je graag snel in Twente.

https://www.visittwente.nl/overnachten/in-de-natuur/

Tijd voor elkaar op vakantieparken in Overijssel

Koenschuurmans

Iedereen wil er wel eens tussenuit. Laat het werk even voor wat het is en ga op pad met degenen die je dierbaar zijn. Het is hoog tijd om weer wat aandacht te besteden aan wat er écht toe doet.

Tijdens een lang weekend, een midweek of zelfs een week heb je alle gelegenheid om samen nieuwe herinneringen te maken, nieuwe dingen te ontdekken en goede gesprekken te voeren.

Voor een korte break of vakantie met je dierbaren hoef je niet eens ver weg. Het gaat immers om het gezelschap en niet om de locatie. Hoewel… als je kiest voor een verblijf op een van de vakantieparken in Overijssel zit het ook met de locatie wel goed.

Wat mag je verwachten van vakantieparken in Overijssel?

Elk vakantiepark is anders. Het is dus lastig om iets te zeggen wat voor álle vakantieparken in Overijssel geldt. Wat we wel kunnen zeggen is dat alle vakantieparken die worden getoond op Visitoost.nl voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. En ja, op elk van deze vakantieparken mag je als gast gebruik maken van de verschillende faciliteiten. Blader door het aanbod en kies het park wat het beste past bij jullie wensen.

Ontbijtservice

Sommige parken hebben een ontbijtservice voor hun gasten. Voor een redelijk bedrag per persoon wordt er elke ochtend een heerlijk ontbijtje bij je verblijf gebracht. Een warm broodje, gekookte eitjes, jus en koffie. Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen.

Zwembad

Gaan jullie op pad met de kinderen? Dan kan een zwembad niet ontbreken. De aantrekkingskracht van het zwembad is, ook in deze tijden van iPads en WiFi, onverminderd groot.

Activiteiten

Verreweg de meeste vakantieparken in Overijssel hebben wel een aanbod om de dag fijn door te komen. Zoals een animatieteam om de kinderen bezig te houden terwijl jullie even tijd voor elkaar hebben. Maar denk ook aan het verhuren van fietsen of in sommige gevallen zelfs boten.

De inwendige mens

De (vakantie-)liefde gaat door de maag. Daarom is het goed dat veel vakantieparken in Overijssel een (kleine) supermarkt hebben waar je de laatste boodschappen kunt inslaan. En heb je geen zin om te koken? Dan ga je toch gewoon naar het restaurant?

Bekijk het aanbod en de faciliteiten op de site

Op zoek naar het perfecte vakantiepark voor jullie break in Overijssel? Bezoek dan www.visitoost.nl en blader door de verschillende vakantieparken. Heb je het juiste park gevonden? Dan boek je heel gemakkelijk, direct online, jullie verblijf.

https://www.visitoost.nl/overnachten/vakantieparken/