Overnachten in de natuur: een gezond idee

Wist je dat men in Japan regelmatig bewust de natuur op zoekt voor een “Bosbad”? Shinrin-Yoku noemen ze dat. Volgens de Japanners is Shinrin-Yoku hét geheim voor een gezonder en gelukkiger leven.

Deze overtuiging is niet alleen gebaseerd op traditie en overlevering. Inmiddels zijn er ook wetenschappelijke bewijzen dat het goed voor de gezondheid en ons welbevinden is om regelmatig de natuur op te zoeken. Want tijd besteden in de natuur verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en geeft je weerstand een duwtje in de rug. Ook blijkt een verblijf in de natuur je meer energie te geven, bevordert het de creativiteit én helpt het je te concentreren.

Zelfs het World Economic Forum is overtuigd van de voordelen van Shinrin-Yoku

Hoe kun jij genieten van de natuur?

Om de voordelen van de natuur te plukken hoef je weinig te doen. Zelfs een korte boswandeling helpt je al verder. Maar waarom zou je niet verder gaan? Ga er eens een paar dagen tussenuit. Laat je telefoon en laptop thuis en trek de natuur in. In je eentje, met je partner of met je gezin.

Overnachten in de natuur

Zoek je natuur, dan kom je al snel terecht in Twente. Dankzij het grote aantal landgoederen en kastelen valt er altijd wat te ontdekken. En wat te denken van de Nationale Parken en beschermde landschappen die Twente rijk is?

In Twente helpt alles je om tot rust te komen.Het lijkt hier soms wel alsof je terug bent in de tijd. Hier heb je ruimte en rust. De mensen zijn minder gehaast en het leven is minder vluchtig. Hier wordt nog echt genoten van de goede dingen van het leven.

Overnachten in de natuur kan in Twente op tientallen plaatsen. Je overnachting in de natuur kan heel basic zijn, zoals op een natuurcamping. Maar je kunt ook aden in weelde en je laten verwennen in een van de landgoedhotels. Er zijn zelfs meerdere wellness hotels waar je niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook van een sauna of massage.

Boek direct

Lijkt het jou ook wel wat om wakker te worden door het geruis van de wind en zachtjes zingende vogels? Kijk dan direct op www.visittwente.nl voor de vele overnachtingsmogelijkheden die je weer in contact brengen met de natuur en jezelf.

We zien je graag snel in Twente.

https://www.visittwente.nl/overnachten/in-de-natuur/

Tijd voor elkaar op vakantieparken in Overijssel

Koenschuurmans

Iedereen wil er wel eens tussenuit. Laat het werk even voor wat het is en ga op pad met degenen die je dierbaar zijn. Het is hoog tijd om weer wat aandacht te besteden aan wat er écht toe doet.

Tijdens een lang weekend, een midweek of zelfs een week heb je alle gelegenheid om samen nieuwe herinneringen te maken, nieuwe dingen te ontdekken en goede gesprekken te voeren.

Voor een korte break of vakantie met je dierbaren hoef je niet eens ver weg. Het gaat immers om het gezelschap en niet om de locatie. Hoewel… als je kiest voor een verblijf op een van de vakantieparken in Overijssel zit het ook met de locatie wel goed.

Wat mag je verwachten van vakantieparken in Overijssel?

Elk vakantiepark is anders. Het is dus lastig om iets te zeggen wat voor álle vakantieparken in Overijssel geldt. Wat we wel kunnen zeggen is dat alle vakantieparken die worden getoond op Visitoost.nl voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. En ja, op elk van deze vakantieparken mag je als gast gebruik maken van de verschillende faciliteiten. Blader door het aanbod en kies het park wat het beste past bij jullie wensen.

Ontbijtservice

Sommige parken hebben een ontbijtservice voor hun gasten. Voor een redelijk bedrag per persoon wordt er elke ochtend een heerlijk ontbijtje bij je verblijf gebracht. Een warm broodje, gekookte eitjes, jus en koffie. Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen.

Zwembad

Gaan jullie op pad met de kinderen? Dan kan een zwembad niet ontbreken. De aantrekkingskracht van het zwembad is, ook in deze tijden van iPads en WiFi, onverminderd groot.

Activiteiten

Verreweg de meeste vakantieparken in Overijssel hebben wel een aanbod om de dag fijn door te komen. Zoals een animatieteam om de kinderen bezig te houden terwijl jullie even tijd voor elkaar hebben. Maar denk ook aan het verhuren van fietsen of in sommige gevallen zelfs boten.

De inwendige mens

De (vakantie-)liefde gaat door de maag. Daarom is het goed dat veel vakantieparken in Overijssel een (kleine) supermarkt hebben waar je de laatste boodschappen kunt inslaan. En heb je geen zin om te koken? Dan ga je toch gewoon naar het restaurant?

Bekijk het aanbod en de faciliteiten op de site

Op zoek naar het perfecte vakantiepark voor jullie break in Overijssel? Bezoek dan www.visitoost.nl en blader door de verschillende vakantieparken. Heb je het juiste park gevonden? Dan boek je heel gemakkelijk, direct online, jullie verblijf.

https://www.visitoost.nl/overnachten/vakantieparken/