Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Machines voor het lasersnijden van staal in Noord-Brabant

Het lasersnijden van staal bij een bedrijf in Noord-Brabant gebeurt niet altijd op dezelfde wijze. Er zijn namelijk meerdere lasersystemen die kunnen worden ingezet voor het lasersnijden van staal. Door de tijd heen blijven de lasertechnieken zich ontwikkelen, waardoor er meer mogelijkheden bij komen.

Diverse systemen voor lasersnijden van staal in Noord-Brabant

Er zijn tegenwoordig al aardig wat verschillende systemen die kunnen worden toegepast voor het lasersnijden van staal in Noord-Brabant. Kijken we naar de diverse lasersnijsystemen, dan zien we in de basis drie verschillende varianten. Het gaat dan om het gaslasersnijden, kristallasersnijden en fiberlasersnijden.

Het gebruik van gaslasers

Van de drie hoofdvarianten is het glaslasersnijden het oudst. Deze techniek maakt gebruik van een koolstofdioxide (C02) gemengde laser en is het meest geschikt voor het snijden door niet-metalen of het graveren van metalen. Het is om die reden dat dit systeem niet vaak wordt toegepast voor maatwerkproducten, zoals de producten die door ROK Metaal uit Tilburg worden geleverd.

Het gebruik van kristallasers

Deze nieuwere methode maakt gebruik van kristalmedia voor krachtige metaalsnijmogelijkheden. Hiermee kunnen zowel metalen als niet-metalen materialen worden verwerkt. Dit soort lasers is echter doorgaans duurder en heeft de kortste levensduur. Het is dan ook niet direct de voorkeursmethode van ieder bedrijf dat het lasersnijden van staal in Noord-Brabant aanbiedt.

Het gebruik van fiberlasers

Tot slot is er het gebruik van fiberlasers voor het lasersnijden van staal. Dit is de meest moderne snijmethode. De methode produceert sterkere, meer gerichte laserstralen via glasvezel, waardoor het ideaal is voor het snijden van zwaardere metalen materialen en het verlagen van de productiekosten.

Maatwerk lasersnijden van staal in Noord-Brabant

Ben jij op zoek naar een bedrijf in Noord-Brabant met ruime ervaring in lasersnijden van staal op maat? Dan kun je in Tilburg terecht bij ROK Metaal. Op de website van deze professional vind je meer informatie. Uiteraard kun je voor meer informatie en advies ook contact met hen opnemen.

https://www.rokmetaal.nl/