Kinderopvang Moerkapelle is niet iets waar je over hoeft te twijfelen

Koenschuurmans

Kinderopvang Moerkapelle is nou precies een opvang voor kinderen waar zo ongeveer elke ouder of verzorger dagelijks in de nacht van droomt. Dat is natuurlijk een opvang met vertrouwen, kwaliteit en service. Niet perse service voor de ouders of verzorgers, maar dan gaat het dus zelfs over service voor de kinderen die op de kinderopvang Moerkapelle zitten. Wij als enthousiaste en ook nog eens gespecialiseerde medewerkers zullen er elke seconde van de dag proberen een fijne ervaring voor de kinderen te maken. Wij zullen er altijd voor de kinderen zijn en zorgen dat ze allen de juiste zorg krijgen.

Omgeving

De omgeving bij onze kinderopvang Moerkapelle is ontzettend vertrouwd, persoonlijk en natuurlijk niet geheel onbelangrijk; we zijn ontzettend veilig. De hele maatschappij om je heen ontdekken als klein kind is natuurlijk iets wat je graag in een fijne en leuke omgeving doet met de juiste mensen en ook met de juiste kinderen om je heen. Bij kinderopvang Moerkapelle is dat absoluut geen enkel probleem en gewoon helemaal mogelijk. Een soort van tweede huis is deze kinderopvang zeker weten voor de kinderen hier. En ook de mate van gesteldheid van uw kind of misschien wel kinderen zult u altijd te horen krijgen. Wij houden namelijk echt iedereen helemaal in de gaten op een positieve manier.

Flexibel

Een ontzettend groot pluspunt van ons kinderdagverblijf Moerkapelle is wel hoe flexibel we zijn. Elke ouder of verzorger heeft tegenwoordig natuurlijk een aardig drukke agenda. Dat snappen wij ook hartstikke goed natuurlijk. Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en beloven wij u een flexibele opvang met de fijnste tijden die u maar kunt wensen. Ontzettend fijn om te realiseren dat u kind of kinderen altijd een extra uurtje kan blijven omdat de vader, moeder of verzorger nog even in de file staat rond Rotterdam. Bij ons als kinderopvang Moerkapelle is dat geen enkel probleem. En gelukkig zal deze kinderopvang Moerkapelle u nooit, maar dan ook nooit veel geld of een rib uit uw lijf kosten. Daar zijn dan weer niet voor gelukkig. Kijk eens bij Liefjestantesuus.nl.

Glazen Kindergrafmonument voor baby

Hoe ontwerp je een kindergrafmonument voor een baby? Memorabel afscheidsmonumenten laat u meekijken hoe babygrafmonumenten ontstaat. Nabestaanden spelen een grote rol in het ontwerp van een grafmonument voor hun kindje. Ook bij de uitvoering en het plaatsen van de kindergrafsteen van glas worden de nabestaanden betrokken

 

 “Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw”

Kindergrafsteen van glas met vogels en bloemen

Groot was de schok toen hun kindje plots en onverwachts na de geboorte stierf. De eerste dagen na de geboorte die meestal vol licht en geluk zijn veranderden onverwachts in een nare strijd met de dood. Helaas mochten alle inspanningen en gebeden niet baten. De getroffen ouders vonden troost en ondersteuning in hun geloof en christengemeenschap.

De nabestaanden zochten voor hun kindje een kindermonument – een glazen kindergrafsteen – met kleur. Via het grafmonument wilden zij uitdrukking geven aan de liefde die zij voor hun kindje voelden. Omdat het geloof zo’n steun was wilden ze graag ook een subtiele verwijzing hier naar.

De tekening van de moeder van een lief vogeltje was het uitgangspunt. Het geloof was voor de ouders erg belangrijk. Ook dat aspect komt in het monument terug. 

Grafsteen Ontwerpen

Eerst maakten we een hele serie schetsen en tekeningen. De nabestaanden kozen onafhankelijk van elkaar dezelfde schets als de favoriete.

Op ware grootte

Het meest aansprekende ontwerp werkte ik uit in model van karton op ware grootte. Nadat dat helemaal goedgekeurd was konden we het glazen grafmonument gaan uitvoeren.

Grafsteen van Glas

De glazen grafsteen kwam er prachtig uit. In het glas kwamen spontaan mooie kleine luchtbelletjes die de grafsteen van glas een extra speels en levendig  effect geven.

In het glas konden we de structuur van de takken en bloemen tekenen, wat erg mooi is geworden. Het vogeltje bouwden met laagjes op wat het vogeltje diepte gaf.

Het kindergrafmonument is erg mooi geworden.

Plaatsen kindergrafsteen van glas 

Samen met de nabestaanden (ouders en grootouders) plaatsen we samen met grafmonument voor hun kindje op de begraafplaats. De vader droeg de grafsteen van glas zelf naar het graf. Een (te) zware last.
Op het kerkhof onderscheidt het monument zich van de andere grafstenen en babygraven in zijn eenvoud en zuiverheid.

Het is het meest erge dat je als mens kan overkomen – een kind verliezen. Dat je kind eerder sterft dan jij zelf is de verkeerde volgorde. Ik heb bewondering voor hoe de ouders dit leed droegen en hoezeer het geloof hen steunde. Ik wens ze veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

 

Jeroen Stok
Moezelstraat 72
8226LB Lelystad
info@memorabel.nl
06 49 351 338


 

Gezang tijdens uitvaart

Tekstregels van het bekende lied “Nu gaan de bloemen nog dood” beter bekend als “wacht maar stil maar” Dit werd tijdens de kinderuitvaart gezongen

Nu gaan de bloemen nog dood, nu gaat de zon nog onder.  En geen mens kan zonder water en zonder brood. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Nu ben je soms nog alleen. Nu moet je soms nog huilen.  En als je weg wilt schuilen kun je haast nergens heen. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde.

Nu heb je nooit genoeg. Nu blijf je steeds iets missen en in het ongewisse of je ooit krijgt wat je vroeg. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Daar is geen zon en geen maan. Daar zal God ons verlichten.  Daar zullen alle gezichten vol van zijn heerlijkheid staan. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Daar is geen dorst of verdriet. Daar zal God ons omgeven.  Daar is gelukkig leven en het eindigt niet. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Zing voor de eeuwige dag. Zing voor zijn komst en zeg Amen.  Zing voor de Heer die ons samen daar al van eeuwigheid zag. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde.

#Kindergrafsteen, #kindergraf, #babygrafsteen, #babygraf, #kindergrafmonument, #kindermonument

 

 

https://www.memorabel.nl/product-category/monumenten-voor/baby/