Wat is een CHM-bestand?

Koenschuurmans

Het CHM-bestandstype wordt voornamelijk geassocieerd met HTML Help van Microsoft Corporation. Wordt gebruikt door HTML Help 1.x. Opmerking: Dit bestandstype kan geïnfecteerd raken en moet zorgvuldig worden gescand als iemand je een bestand met deze extensie stuurt. De begintekens, ITSF, staan voor InfoTech Storage File; Microsofts naam voor de bibliotheek die .CHM-bestanden leest/schrijft.

De CHM document bestandsindeling

CHM-bestanden (Microsoft Compiled HTML Help) vallen onder Microsofts proprietary-bestanden. Ze bestaan uit HTML-pagina’s die worden gebruikt voor online helpopmaak en indexering van navigatiehulpmiddelen. CHM-bestanden worden gecomprimeerd en geïmplementeerd met behulp van binaire formaten en worden vaak gebruikt voor softwaredocumentatie. De eerste release van CHM-bestanden volgde op Windows 98 met voortgezette ondersteuning in andere Windows-versies. Compatibiliteit met webbrowsers (ongeacht de computer) is het sterkste punt voor dit bestand, terwijl de zwakste schakel valt in de mogelijkheid voor bepaalde besturingselementen om te worden uitgevoerd door de CHM-bestanden, wat tot problemen leidt.

Technische details van CHM-bestanden

CHM-bestanden zijn te vinden binnen de helpbestanden van Windows, ter vervanging van Microsoft WinHelp. Binnen de HTML pagina’s en index kunnen 28 verschillende taaltypes worden ondersteund. Comprimeren, samenvoegen en zoeken is mogelijk binnen het document. Tags, afbeeldingen, tekst, hyperlinks en meer kunnen in de HTML pagina’s worden opgenomen om de kwaliteit van de helpbestanden te verbeteren. Dankzij reverse engineering worden CHM-bestanden ondersteund in diverse documentviewer-programma’s en toepassingen. De LIT bestandsextensie is een aangepaste vorm van het CHM bestand omdat CHM bestanden ook voor eBooks kunnen worden gebruikt. Ondanks het gebrek aan ondersteuning voor Unicode, worden vele andere uitgebreide karakters ondersteund. De compressie gebeurt met LZX compressie, maar kan ook gedecomprimeerd worden met de HTML Help Workshop en 7-Zip.

Hoe open je CHM bestanden?

Je hebt een geschikte software zoals HTML Help nodig om een CHM-bestand te openen. Zonder de juiste software krijg je een Windows melding “Hoe wilt u dit bestand openen?” (Windows 10) of “Windows kan dit bestand niet openen” (Windows 7) of een soortgelijke Mac/iPhone/Android melding. Als u uw CHM-bestand niet correct kunt openen, probeer dan met de rechtermuisknop te klikken of lang op het bestand te drukken. Klik vervolgens op “Openen met” en kies een toepassing.

Programma’s die CHM-bestanden openen en converteren:

 1. HTML Help van Microsoft Corporation

Zie de vorige paragrafen voor meer informatie over de hoofdtoepassing.

 1. Ares Font Chameleon (Lettertype bron – lettertype schets)
 2. ChemDraw (Chemische structuur) van CambridgeSoft Corporation

Oud formaat. De Mime types die gebruikt worden bij deze associatie zijn: chemical/x-chemdraw, application/x-chemdraw.

Hoe problemen met CHM bestanden op te lossen

Associeer de CHM bestandsextensie met de juiste toepassing. Klik in , met de rechtermuisknop op een CHM-bestand en klik vervolgens op “Openen met” > “Kies een andere toepassing”. Selecteer nu een ander programma en vink het vakje “Gebruik altijd deze toepassing om *.chm-bestanden te openen” aan.

Update uw software die eigenlijk gecompileerde helpbestanden moet openen. Want alleen de huidige versie ondersteunt het nieuwste CHM-bestandsformaat. Zoek daarom bijv. op de website van de fabrikant Microsoft Corporation naar een beschikbare HTML Help-update.

Om er zeker van te zijn dat uw CHM-bestand niet corrupt of met een virus geïnfecteerd is, haalt u het bestand opnieuw binnen en scant u het met Google’s virustotal.com.

Hoe moet je megapixels berekenen?

Als het om fotografie gaat hoor je vaak de term megapixels voorbij komen. Het lijkt wel een soort van heilige graag in de wereld van de fotografie, een wereld die na het tijdperk van de analoge camera behoorlijk veranderd is. Maar hoe kun je megapixels berekenen en wat zijn het eigenlijk precies?

Een miljoen pixels

 

Handig te weten is dat het aantal megapixels enigszins te vergelijke is met de resolutie van een beeldscherm van een computer. Heb je een resolutie van 1289 bij 1024 pixels? Dan houdt dit in dat het beeldscherm horizontaal 1280 pixels heeft en 1024 in verticaal opzicht. Samen is dat 1,3 megapixel. Dat betekent dat een megapixel dus staat voor een miljoen pixels. Niet de analoge camera maar zeker de digitale camera’s hebben tegenwoordig hoge resoluties. Voor de rekenwonders onder ons en mensen die moeite hebben met megapixels berekenen; 1 megapixel staat dus voor een miljoen pixels. 10MP staat dus voor tien miljoen pixels. Megapixels berekenen kan dus iedereen.

Nauwkeuriger opslaan van een foto

 

Je kunt er vanuit gaan dat hoe meer megapixels, hoe beter en nauwkeuriger een foto opgeslagen wordt. Hoe meer pixels, hoe meer licht er geregistreerd kan worden namelijk en hoe meer details je in de foto terug gaat vinden. Als je overigens de absolute controle wilt over licht, lichtinval en waar het licht in moet vallen, dan doe je een beroep op studio flitskoppen. Dit is niets meer dan een zeer krachtige flitser, perfect voor gebruik in studio of op locatie. Het vermogen van studio flitskoppen wordt overigens aangegeven in wattseconden. Hoe meer van dit vermogen, hoe krachtiger de flits is. Mocht je nou ook nog extra stabiliteit willen creëren, kies dan voor een monopod, een eenpoot. De monopod zorgt ervoor dat de camera stabiel blijft. En hoe stabieler de camera is, hoe scherper de foto wordt. En zo is er sinds de analoge camera erg veel veranderd binnen de fotografie. Het gaat zo snel, dat de ontwikkelingen soms amper bij te benen zijn.

https://camerareus.nl

Een kleine wc ruimte inrichten

Lees in deze tekst enkele tips om het kleine huisje leuk en praktisch in te richten. Hierin heb je de tijd mee, er zijn veel toiletonderdelen leverbaar om de ruimte optisch groter te laten lijken. Daarna kun je kiezen tussen de toilet accessoires set design. Zo verkrijg je een praktische nis WC.

Goede hygiëne is belangrijk

Bij een kleine WC ruimte inrichten is het van belang dat het einddoel nooit uit het oog verloren zal worden. Het is een belangrijke ruimte om van de menselijke afvalstoffen af te komen. Dat een kleine WC met veel decoratie rommelig oogt, dus niet mooi is, is niet belangrijk. Teveel prullaria maakt het schoonmaken en schoonhouden lastig, en dat moet je in die ruimte niet hebben. Kies dus voor het minimale in een nis WC. Reduceer de toilet accessoires set design net tot die WC borstel, aan de muur een haakje voor de handdoek en WC-rol houder, en een board voor rollen WC-papier. Daar nog bij voorzieningen voor de vrouwelijke hygiëne zoals inlegkruisjes en een pedaalemmertje. Als laatste, en dat is heel belangrijk, bij het wasbakje goede desinfectie in de vorm van zeep. Een ruimte met niet meer dan dit is goed schoon te houden.

Ruimte groter laten lijken

Met toiletonderdelen zoals tegels kun je makkelijk de nis WC optisch groter maken. Kies voor een lichte kleur tegels, dat is niet alleen makkelijker schoon te houden, maar licht schept ruimte. Dit werkt het beste met glanzende tegels met daartussen een witte voeg. Gebruik grote tegels, en door de tegels liggend of staand te plaatsen kun je de ruimte breder of langer laten lijken. Daarna het minimale aan toilet accessoires set design, en kleine WC ruimte inrichten is klaar. Het is dan nog goed schoonhouden.

https://sanikoning.nl

Pizzaplaat op de bbq gebruiken

Veel mensen weten niet dat een barbecue meer mogelijkheden heeft dan alleen worstjes en hamburgers bakken. Op een pizzaplaat BBQ is het ook mogelijk om een heerlijke knapperige pizza te bakken. Het bakken van een pizza kan overigens alleen op een pizzaplaat BBQ die een deksel heeft. Mensen die zelf een pizza op een pizzaplaat BBQ bakken vinden deze lekkerder dan een verse pizza uit de supermarkt. Kom je in tijdnood of durf je het niet aan, koop dan een kant en klare bodem in de supermarkt en beleg deze vervolgens met de zelf gekozen favoriete ingrediënten. Doe deze ingrediënten op een besmeerde pizza met tomatensaus en maak het geheel af met geraspte kaas. Naar wens kun je nog kruiden toevoegen.

Het neerleggen van BBQ bestek

De etiquette van het bestek bij barbecueën is gelijk aan het neerleggen van het bestek bij andere maaltijden. De etiquette van het bestek schrijft voor dat de soeplepel en het mes rechts naast het bord liggen en de vork links. Het dessert- en fruitbestek, als je dat gebruikt, leg je boven je bord. Bij de etiquette van het bestek eet je ook van buiten naar binnen.

Heerlijk koken op de barbecue

Op de barbecue kan je met pannen van gietijzer heerlijk koken. Bij het gebruik van de pannen van gietijzer moet je wel voorkomen dat deze pannen van gietijzer kunnen gaan roesten of er voor zorgen dat je aangebakken gerechten krijgt.

Pizzapan op de camping

Een pizzapan kopen kan veel voordelen hebben. Zo kun je door een pizzapan te kopen je vlees gemakkelijker braden en bakken. Ook kun je door een pizzapan te kopen je groenten en aardappelen koken. Een pizzapan kopen heeft ook het voordeel dat je deze pan niet alleen in de keuken, maar ook op de camping kunt gebruiken.

https://pannenreus.nl

Tegels verwijderen

TegelwinkelXL

Bekijk de prachtige wandtegels van tegelwinkelxl.nl. Aldaar ziet u een enorm assortiment met wand- en vloertegels voor o.a. de toilet. Voor het gemak zit er bovenaan de navigatie, en kunt u selecteren:

 • Vloertegels
 • Wandtegels
 • Keramisch parket
 • Mozaïek tegels
 • Natuursteen tegels
 • Badkamertegels
 • Keukentegels
 • Tuintegels
 • Tegeltoebehoren

Bekijk bij tegeltoebehoren de hardsteen Spotted bluestone dorpel waarmee een prachtige overgang van de badkamer en WC naar de rest van de woning of het bedrijf te maken is.

WC tegels

Speciale aandacht mag er wezen voor de WC tegels want tegelwinkelxl.nl heeft hiervoor een flink assortiment. Zo zijn de tegelstroken als zeer bijzonder te omschrijven. Als de muur maar goed vlak is, geen bulten of kuilen heeft, dan is die altijd mooi af te werken met tegelstroken. Bijzonder is ook dat de klassieke kleuren sterk terug van weggeweest zijn, en dat het meestal geen motief heeft. Een effen wand van tegelstroken in beige of grijs raakt u nooit beu. Gewaagder is misschien tegelstroken van antraciet, maar meestal zal dat dan net een baan zijn. Dus een mix van kleuren; veelal grijze tegelstroken met net een enkele baan antraciet.

Tegels verwijderen

De oude tegels verwijderen gaat soms eenvoudig. Vooral gelijmde tegels kunt u makkelijk van de muur krijgen. Bij tegels in de specie zit het lastiger, maar op de site staan goede instructies. Het is allemaal zelf te doen, en dat geeft direct voordeel voor de tegelzetter. Als hij of zij bij een kale muur komt scheelt het in de uren. Na tegels verwijderen kan de tegelzetter de wandtegels of de WC tegels aanbrengen. Als dat achter de rug is, kan de tegelwand er weer jaren tegenaan, het is daarna alleen schoonmaken.

https://tegelwinkelxl.nl/

4 redenen om over te stappen naar een IAM systeem

Koenschuurmans

Gegevens beveiligen, processen inrichten, systemen aan elkaar koppelen, het zijn allemaal dingen die belangrijk zijn, maar het zijn ook dingen waar veel bedrijven niet op zitten te wachten. Of in ieder geval uitstellen om de stap te nemen. Dit is erg zonde, want overstappen naar een IAM-systeem heeft een hoop voordelen en je zult er nog lang profijt van hebben. Wij zetten 4 redenen voor je op ene rijtje om de overstap te maken. 

Toegang voor nieuwe medewerkers

Misschien ken je het wel, je komt ergens werken maar op je eerste dag moeten er nog allerlei dingen gebeuren om je email en accounts in te stellen. Erg vervelend natuurlijk en het is helemaal niet nodig. Dit is een gevolg van een slecht ingericht proces. Gelukkig kun je dit voorkomen door een IAM-systeem. 

De juiste toegang voor de juiste mensen

Binnen vele bedrijven en organisaties zijn er een hoop mensen die toegang hebben tot bepaalde gegevens waar ze eigenlijk helemaal niet bij horen te komen. Door het inzetten van een IAM-systeem voorkom je dit en hebben alleen mensen die dat mogen toegang tot hun gegevens. 

Beheren van accounts

Als bedrijf of organisatie zijn er vaak een hoop fouten die er in de loop der tijd in zijn geslopen. Het is lastig om dit in een keer te verhelpen, toch kun je dit verhelpen. Het is namelijk erg vervelend als je niet meer weet wie waar toegang toe heeft. Met identity and acces management kun je alles een stuk beter beheren. 

Systemen en processen

Naast gegevens en informatie zijn er ook veel systemen en processen in een organisatie die net niet lekker samenlopen. Dit heeft als gevolg dat je niet efficient en makkelijk kan werken. Door de overstap te maken naar IAM zorg je ervoor dat je in de toekomst nog een hoop profijt zijn hebben.

Een droogloopmat op rol

Als je je huis schoon wilt houden, dan kun je een deurmat kopen die ervoor zorgt dat het vuil zoveel mogelijk buiten de deur blijft. Hiermee krijg je geen vuile voetstappen in huis en zorg je er ook nog eens voor dat het een stuk veiliger is. Een natte vloer kan namelijk zorgen voor vervelende glij partijen met een lelijke val als gevolg. Dit wil je natuurlijk vermijden.

Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

Veel mensen denken dat een droogloopmat hetzelfde is als een schoonloopmat, maar dat is niet het geval. Een schoonloopmat is gemaakt van kokosgarens en zorgt ervoor dat het vuil van je schoenen geschraapt wordt, voordat je het huis binnen loopt. Een schoonloopmat ligt dan ook vaak aan de buitenkant van de voordeur of achterdeur. Een droogloopmat daarentegen ligt vaak binnen en heeft als functie het drooglopen van de schoenen. Het zal ook kleine beetje vuil van je schoenen verwijderen, maar over het algemeen zorgt het ervoor dat je schoenen droog worden. Ook is er een verschil in het materiaal. De droogloopmat is vaak gemaakt van katoen of polyester, omdat dit materialen zijn die een groot vochtabsorberend vermogen hebben. Voor een droogloopmat is het natuurlijk erg belangrijk dat het een grote hoeveelheid vocht op kan nemen. Een schoonloopmat is vaak gemaakt van ruwe kokosvezels. Deze vezels zorgen ervoor dat het vuil echt van de schoen afgeschraapt kan worden. Een schoonloopmat heeft dan ook openingen tussen de vezels, zodat het vuil tussen de vezels weg kan zakken. Er blijft nooit vuil liggen bovenop een schoonloopmat.

Een droogloopmat op rol

Wil je dat er niemand meer met natte schoenen je huis binnenloopt? En zo je vloeren schoon en droog houden? Dan is een droogloopmat een prima keuze. Eventueel zou je het kunnen combineren met een schoonloopmat voor een optimaal effect. Je kunt een droogloopmat op rol kopen. Een droogloopmat op rol geeft je het voordeel dat je de mat zelf op maat af kunt snijden. Ideaal als je bijvoorbeeld meerdere plekken in huis wilt voorzien van een droogloopmat. Een droogloopmat op rol kun je in de gewenste lengte en breedte bestellen in de winkel.

Wat voor soorten droogloopmatten zijn er?

Heb je besloten dat je een droogloopmat op rol aan wilt schaffen? Dan rest je nog de vraag; in welke kleur of in welk dessin wil je de droogloopmat op rol hebben? Een droogloopmat op rol kun je kopen in verschillende kleuren en maten, dus er is altijd wel een droogloopmat op rol te vinden die perfect past in je interieur.

https://www.deurmatdirect.nl

Kerstpakket origineel, uniek en persoonlijk

Koenschuurmans

Aan het einde van het jaar is het tijd om je werknemers te bedanken. Dit doe je natuurlijk als een teken van dankbaarheid voor de geleverde diensten of werkzaamheden. Mocht je op zoek zijn naar een kerstpakket wat origineel en uniek is dan hoef je niet meer verder te zoeken.

Bij ons ben je aan het juiste adres voor een grootschalig assortiment aan alle mogelijke soorten kerstpakketten. De talloze mogelijkheden brengen met zich mee dat ook jij uit zal komen bij een kerstpakket wat tenminste echt uniek is om te geven.

Voor iedereen wat wils een origineel kerstpakket

Zoals je op deze pagina kunt zien zijn er veel mogelijkheden als het aankomt op het bestellen van een kerstpakket origineel. Kies bijvoorbeeld voor de box met Nederlandse biertjes. Of ga voor een luxe POS wijnpakket met allerlei lekkere hapjes. Deze mogelijkheden maken het een stuk makkelijker om het juiste kerstpakket te kiezen voor je werknemers.

Ieder kerstpakket is met zorg samengesteld, dit maakt ze gelijk uniek om te zien. Het is mogelijk om via de site te filteren op het prijsbereik. Door deze filtermogelijkheden zal je een stuk sneller bij het juiste kerstpakket uit kunnen komen.

Voor een volledig overzicht van de mogelijke kerstpakketten raden wij je aan om zelf even een kijkje te nemen op de site. Hier staat alle informatie op die mogelijk van belang kan zijn bij het maken van een aankoop voor jouw kerstpakketten.

Het is overigens altijd mogelijk om even langs te komen bij onze kerstshowroom. Dit stelt je in de gelegenheid om een kerstpakket te kiezen wat aansluit bij wat je zoekt. Uiteraard kunnen de kerstpakketten ook zelf samen worden gesteld. Voor vragen is het altijd mogelijk om even contact op te nemen. Wij zijn dé place to be voor het bestellen van alle soorten kerstpakketten!

 

Doe de internet postcodecheck en ontdek welke provider bij jou thuis past

Koenschuurmans

Wil jij ook niet te veel betalen voor internet bij je thuis? Maar wil je tegelijkertijd wel zorgeloos kunnen surfen op het web, gamen, Spotify luisteren en Netflixen? Ga dan op zoek naar een nieuw abonnement dat beter bij je past. Hoe je dat doet? Via de internet postcodecheck. Hier vind je namelijk snel en eenvoudig een overzicht met de internetabonnementen en -snelheden die beschikbaar zijn op jouw adres. Zo weet je binnen no time welke provider het goedkoopst is en bij je past!

Verschillen tussen internet thuis providers

Er zijn tal van internet thuis providers op de markt, waar door jij je kunt afvragen wat de exacte verschillen zijn. Deze verschillen zitten met name in de verschillende verbindingstypes (glasvezel, kabel en DSL), maar ook in kortingen en eventuele extra’s die je krijgt bij het afsluiten van een contract. Deze factoren zijn van toepassing op de prijzen die providers hanteren.

Welke provider past bij jou?

Iedere internetprovider voldoet aan andere eisen. Dat betekent dat jij misschien een andere provider op het oog hebt dan de buren. Bovendien is de kans groot dat jij andere wensen hebt dan een ander. Wil jij het liefst de hele dag door muziek en films kunnen streamen? Houd je van gamen? Of gebruik je internet enkel voor het versturen van mails en WhatsApp berichten? In alle gevallen is internet thuis vaak de ideale optie. Dankzij hulp van de internet postcodecheck zie jij in één oogopslag wat de beschikbare internetsnelheden op jouw postcode zijn. Vul jouw postcode in om te zien welke snelheden mogelijk zijn op jouw adres. Daarnaast kun je filteren op DSL-, kabel- of glasvezelinternet en het aantal Mb/s. Op die manier verfijn jij de zoekopdracht en komen enkel de internetproviders tevoorschijn die bij jouw wensen passen. Bovendien zie je direct wat de kostprijs en contractduur is. Wil je meer weten over de verschillende opties? Bekijk dan de veel gestelde vragen of stuur een mail naar de medewerkers van internet postcodecheck.

Dedicated Hosting: voor de grote concurrenten

Koenschuurmans

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent dedicated hosting gewoon dit: je hebt een server helemaal voor jezelf. Dit biedt een groot aantal voordelen, maar komt ook met nogal wat nadelen.

Voordelen

Allereerst is een van de belangrijkste voordelen van dedicated hosting dat het alle slechte bijzaken negeert, simpelweg omdat er geen zijn. Geen enkele andere website kan je bronnen stelen, een beveiligingsrisico vormen of andere problemen veroorzaken. Dit onderscheidt het van gewone (shared) website hosting of de verschillende andere soorten webhosting die we eerder hebben besproken.

Veel flexibiliteit

Omdat je een computer geheel alleen kunt gebruiken, kun je met veel bedrijven deze bovendien uitgebreid aanpassen. Je kunt mogelijk het besturingssysteem, de hoeveelheid en soort geheugen en andere hardware-elementen kiezen.

Nadelen

Natuurlijk brengt dit soort hosting installatie kosten met zich mee. Het huren van een dedicated server is niet goedkoop. Prijzen beginnen bij € 60 per maand en lopen op tot € 350 + per maand. Op het moment dat je bedrijf een dedicated server nodig heeft, zou je waarschijnlijk de kosten moeten kunnen dragen.

Je hebt kennis nodig over servers

Daarnaast moet je eigenlijk behoorlijk wat weten over computers en servertechnologie. Hoewel er managed dedicated hosting oplossingen zijn, moet je nog veel zelf doen. Je kunt ook een serverbeheerder inhuren. Dat brengt echter extra kosten met zich mee.

Uitval mogelijk

Als de hardware faalt, ligt je site eruit. Bij andere hosting vormen kunnen andere modules het overnemen in het geval van een storing of automatisch worden vervangen. Met dedicated servers, vooral als je ze zelf in de gaten houdt, kan dit langer duren.

Voor wie is het geschikt?

Heeft iemand ooit dedicated hosting nodig? Daar valt over te discussiëren. In de wereld van vandaag met VPS in de cloud, neemt de behoefte aan het hebben van een eigen server af. Natuurlijk, het kan veel meer hits kosten dan een traditioneel VPS, maar qua schaalbaarheid is het nergens dichtbij wat een cloud-gebaseerd systeem zou kunnen bieden.

Afgezien daarvan kan een high-end VPS een stuk goedkoper zijn dan een low-end dedicated server en ook een stuk krachtiger. Laat je niet misleiden door te denken dat dedicated een geavanceerdere optie is, alleen omdat jij de enige persoon op de server bent. Kijk in plaats daarvan naar de bronnen die voor je beschikbaar zijn, dat is wat er echt toe doet.

https://www.swx.be