Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig als zzp’er?

Koenschuurmans

Als zzp’er werk je voor jezelf. Dit houdt in dat je geen baas of leidinggevende hebt die jou voorziet van een maandelijks salaris. In het geval van bijna alle zzp’ers heb je hoe dan ook geen vast maand bedrag. De producten of de diensten die jij zelf levert in combinatie met de prijzen die jij hier voor vraagt is wat je verdient. Dit betekent dus dat als je als zzp’er om wat voor reden dan ook tijdelijk je werk niet, of niet volledig kunt uitvoeren je ook tijdelijk zonder inkomen kan komen te zitten. Daarom is het als zzp’er erg handig jezelf te voorzien van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er?

Zoals gezegd werk je als zzp’er voor jezelf. Je levert bepaalde diensten of producten aan klanten en het geld dat je hieruit haalt is het geld waarvan je leeft. Wanneer je als zzp’er tijdelijk arbeidsongeschikt raakt kun je dus tijdelijk niet werken. Je krijgt dan uiteraard niet doorbetaald. Jouw klanten betalen je immers voor de diensten of producten die je levert. Daarom is het als zzp’er erg handig, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Het kan de beste overkomen dan je ineens een gebroken been oploopt of een ziekte krijgt waardoor je tijdelijk je werk niet kunt uitvoeren. Je vaste lasten moet je alsnog betalen. Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt in ieder geval een gedeelte van het bedrag dat je onder normale omstandigheden binnen zou halen vergoedt. Zo weet je ten alle tijden dat je in ieder geval je vaste lasten kunt betalen. Zeker voor beroepen als Advocaat, Tandarts, Fysiotherapeut kan een aov handig zijn. Maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de bouw is ook heel gebruikelijk. Dit omdat de risico’s op arbeidsongeschiktheid daar groter zijn. 

Hoe gaat een AOV voor zzp’ers in zijn werking?

Als je als zzp’er uiteindelijk de beslissing genomen hebt een AOV, een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, kun je hiervoor contact opnemen met je verzekering. De vragen die je hebt kun je hier stellen. Vervolgens is het de bedoeling dat je bepaalt hoeveel euro je als premie gaat betalen. De premie is het bedrag dat je voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt aan je verzekering op maandbasis. Hoe hoger de premie is die je kiest te betalen, hoe groter het deel van jou inkomsten is dat gedekt zal worden als je arbeidsongeschikt raakt. De maximum van wat er vergoed kan worden is meestal 80% van het bedrag dat je normaal zou verdienen. Je kiest jouw premie uit en op basis hiervan krijg je ene vergoeding als je arbeidsongeschikt raakt. Voor een zzp’er is dit belangrijker dan voor iemand in loondienst, simpelweg omdat je volledig van jezelf afhankelijk bent. Je hebt met een AOV als zzp’er dus de garantie niet volledig zonder inkomsten te zitten als je ooit arbeidsongeschikt raakt.

Een onafhankelijke vergelijking voor je zorgverzekering

Koenschuurmans

Zorgwijzer is een onafhankelijke vergelijkingssite gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor het zorgverzekering vergelijken 2021. Op de website vergelijk je zorgverzekeringen op basis van service, dekking en prijs. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan ertoe leiden dat je honderden euro’s per jaar bespaart. Zorgwijzer zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk kunt overstappen door als tussenpersoon te fungeren tussen jou en de zorgverzekeraar. Vragen over het vergelijken of over het overstappen kunnen telefonisch of per mail gesteld worden.

Je zorgverzekering vergelijken in vijf stappen

Met de zorgvergelijker van Zorgwijzer kun je in vijf eenvoudige stappen zorgverzekeringen met elkaar vergelijken:

  • Vul je geboortedatum in

  • Kies jouw geschikte basisverzekering (op basis van de hoogte van je eigen risico en de gewenste zorgkeuze)

  • Kies eventueel voor een aanvullende dekking

  • Voeg je ziekenhuis toe

  • Voeg je betalingstermijn toe

Weeg hierna de gevonden zorgverzekeringen tegen elkaar af op prijs en kwaliteit. Wil je overstappen? Dat kan vanaf medio november tot eind december.

Waarom vergelijken?

De premie en dekking van zorgverzekeringen zijn aan een jaarlijkse verandering onderhevig. De premies gaan omhoog en de polisvoorwaarden veranderen. Door jaarlijks een vergelijking te maken, kom je er op een snelle manier achter of je nog steeds het meest voordelig verzekerd bent. Tijdens het zorgverzekering vergelijken 2021 kan je ontdekken dat ook je zorgbehoefte kan veranderen, wat ertoe kan leiden dat je polis je niet meer genoeg dekt.

Collectief verzekerd
Veel mensen zijn bij hun werkgever verzekerd, omdat ze denken dat dit het goedkoopst is. Vaak klopt dit niet en gaat het hier om een duurdere zorgverzekering, waar slechts een collectiviteitskorting vanaf wordt getrokken. Een individuele zorgpolis is vaker een goedkopere optie, die ook nog eens specifiek op jouw situatie is afgestemd.

Tips van Zorgwijzer

Vind je het nog lastig om de juiste zorgverzekering te kiezen, dan kun je ook nog een aantal bespaartips op de website van Zorgwijzer vinden:

  • Verhogen eigen risico leidt tot een lagere premie

  • Betaal je premie jaarlijks, want dan krijg je korting van de zorgverzekeraar

  • Kijk kritisch naar je dekking; ben niet overbodig verzekerd. 

  • Vergelijk gezinsleden apart

  • En tenslotte: maak gebruik van kortingen door online over te stappen

 

Betaalt uw klant of afnemer u niet terug?

Koenschuurmans

Dat kan natuurlijk niet goed zijn

Heeft u nog openstaande facturen en wilt u die verkopen, dan moet u bij ons zijn. Wij kunnen uw openstaande facturen verkopenv. Wat wij doen is dat we de facturen van u overkopen, hiervoor ontvangt u dus een bedrag. Het is wel zo dat er een kleine eerlijke prijs aan verbonden zit. Kunt u ons betalen binnen 30 dagen dan berekenen wij 4% over het factuurbedrag, kunt u binnen 60 dagen betalen dan is dit 5% en binnen 90 dagen is het 6%. U ziet dus dat daar een kleine stijging in zit. Wat wij vervolgens met de facturen doen, die we van u hebben gekocht, is dat we het geld van de debiteuren terugvragen. Het geld dat u nog niet ontvangen hebt, waardoor u dus in de problemen kunt raken en ervoor heeft gekozen om uw openstaande facturen aan ons te verkopen.

Wij schieten te hulp

U kunt om meerdere redenen beslissen uw openstaande facturen te verkopen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u als bedrijf er alles aan doet om te blijven bestaan, maar dat dit in gevaar wordt gebracht omdat uw klanten of afnemers de facturen maar niet betalen. Wij en u wilt niet dat u hierdoor in financiële problemen raakt. Voordat u bij ons aanklopt en vraagt om hulp, heeft u vaak zelf al naar allerlei mogelijke oplossingen gezocht, maar bent u hier echter helaas niet in geslaagd. Dat geeft niks, wij helpen u graag een handje. Als het niet genoeg is geweest voor uw klanten of afnemers wanneer u een herinnering heeft gestuurd of zelfs mogelijk meerdere malen contact met ze hebt proberen op te nemen, dan is er ook nog maar weinig wat u zelf kunt doen. Vandaar dat wij graag te hulp schieten. Neem contact met ons op.

Heeft u al een visa card?

Koenschuurmans

Wie vaak grote uitgaven moet doen, zal merken dat er meestal extra kosten worden gerekend wanneer u met een gewone bankpas wil betalen. Zeker in tijden van het internet en bestellingen doen via het web, is het daarom goed om eens te kijken of u misschien geld kunt besparen wanneer u gaat betalen met een visa card. Met een visa card kunt u namelijk van heel veel voordelen profiteren.

Als u met een visa card gaat betalen, zult u merken dat u ten eerste overal op de wereld kunt betalen en ten tweede dat u vaak minder transactiekosten betaalt wanneer u via het web uw aankopen doet. Genoeg reden om dus eens te gaan kijken of een visa card ook iets voor u kan zijn.   

Een visa card is onmisbaar

Stelt u zich voor: u gaat binnenkort op vakantie en u wilt alvast een hotel boeken. In dat geval is het heel handig om een visa card te hebben omdat u hiermee eenvoudig een boeking kunt maken.

Ook is een visa card heel handig wanneer u bijvoorbeeld een product via het web heeft gekocht. Als u namelijk een visa card heeft, dan heeft u een extra garantie op uw aankoop. Dat is dan ook een van de vele redenen dat veel mensen gebruik zijn gaan maken van een visa card. Bekijk daarom vandaag nog even of deze kaart misschien ook iets voor u is.   

Vraag hem vandaag nog aan

Mocht u enthousiast zijn geworden over de visa card, dan kunt u vandaag nog gaan kijken waar u een dergelijke pas kunt aanvragen. Doorgaans is het heel eenvoudig om een kaart aan te vragen. Ook duurt het niet lang om uw pas in huis te krijgen. Dit betekent dat u dus al op heel korte termijn uw eerste betalingen zou kunnen gaan doen met deze kaart. Maak het uzelf gemakkelijk en vraag er daarom vandaag nog een aan.

https://www.miles-and-more-creditcard.nl/