De geschiedenis van Chocolade

Chocolade, wie is er niet gek van? Chocolade is een product dat gemaakt wordt doormiddel van cacao en suiker.  Vaak zijn er smaken zoals pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Chocolade is bijna overal te verkrijgen, maar de lekkerste chocolade vind je bij Snoepdiscounter!

De geschiedenis

De basis van chocolade is cacao, de cacaobonen komen oorspronkelijk uit Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Ook groeien er nu ook cacaobomen in Nederland. De Maya’s, de Azteken en de Mexicanen gebruikten eeuwenlang chocolade omdat zij dachten dat het hen speciale krachten gaf. Het hoofd van de Azteken dronk liters chocolade omdat hij dacht dat hij er sterk en slim van werd.

Ook de Europeanen kwamen in de 16e eeuw aan chocolade. In 1528 kwam Fernando Cortez een Spaanse ontdekkingsreiziger terug uit zijn reis door Mexico. Hij bracht voornamelijk cacaobonen mee van zijn reis. De Spanjaarden maakten van de cacaobonen een zoete drank doormiddel van toegevoegde suiker en vanille. De Spanjaarden hielden het recept geheim, zij waren de enige die wisten hoe je de drank maakt. Tijdens de periode van slavernij kostte een slaaf 100 cacaobonen.

Soorten chocolade

Er zijn verschillende soorten en smaken chocola. Er is pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Eigenlijk is witte chocolade totaal geen chocolade, omdat er geen cacaomassa inzit. Witte chocolade lijkt zo erg op chocolade dat het ook chocolade wordt genoemd.

Het verschil tussen pure en melkchocolade is at er bij melkchocolade melkpoeder wordt toegevoegd. Ook zijn er bij melkchocolade meer figuren zoals chocoladeletters, smarties en paaseieren.

Tony’s Chocolonely

In het televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’’ werd in 2001 er vertoont dat geen enkele chocoladefabrikant zich hielt aan de regels van het Harking-Engel Protocol.

Tony’s Chocolonely is een merk dat oorspronkelijk een Nederlands chocolademerk dat strijd voor een 100% slaafvrije chocolade, het heeft zich op 29 november 2005 als bedrijf opgericht. Het motto van Tony’s Chocolonely is ‘’Crazy about chocolate, serious about people’’ De belofte van Tony’s Chocolonely is 100% slaafvrij. Helaas werd er duidelijk dat dit echter niet mogelijk is om 100% slaafvrij te zijn. Tony’s kan nog altijd niet aantonen dat hun chocolade volledig slaafvrij is, wel kunt u sinds 2013 hun cacaomassa en sinds 2016 hun cacaoboter volledig traceren. Tony’s is op weg naar een 100% slaafvrije chocoladereep. Tony’s is nu verkrijgbaar in Nederland, België, Zweden, Duitsland en in de Verenigde Staten.

Snoepdiscounter

Bij snoepdiscounter vind je alle soorten en maten snoep, van drop tot chocolade. Normale inkoop of een bulkinkoop is bij snoepdiscounter geen probleem.

 

 

https://www.snoepdiscounter.nl/c-3558632/chocola/

Een houtskool of elektrische barbecue?

Als je weleens heeft gebarbecued, is dat hoogstwaarschijnlijk op een houtskool barbecue geweest. Je weet wel, zo eentje die je op een zonnige namiddag in de tuin zet en waar veel rook vanaf komt. Deze zorgt voor een onbetwistbare barbecuesmaak op het vlees, de vis en groenten. Je steekt hem aan met briketten of houtskool.

Dit is slechts één variant van de vele soorten barbecues die op de markt zijn. Dit is maar goed ook, want iedereen heeft een ander budget en andere wensen voor zijn barbecue. Zo kan voor bepaalde mensen een elektrische barbecue beter uitkomen. Ge je dus weldra een bbq kopen? Lees dan hier alles over de belangrijkste verschillen.

Een barbecue afgestemd op jouw wensen

Zoals al werd vermeld kan een elektrische barbecue ook goed het werk doen. Deze barbecue wordt ook wel een teppanyaki barbecue genoemd en betekent ook wel ‘’koken op een grillplaat’’. De naam zegt het dus al, bij deze vorm van barbecueën wordt het vlees gegrilld op een grote ijzeren plaat.

Dit kan binnenshuis zijn maar ook zijn er varianten voor in de tuin. Eigenlijk is deze barbecue geen ‘’echte’’ barbecue, maar lijkt het meer op buiten koken. Toch is deze barbecue ook erg geschikt voor sociale evenementen want iedereen kan gezellig rondom de grillplaat komen en genieten van het eetspektakel. Wel zal je bij de elektrische barbecue niet de typische rokerige barbecue smaak creëren. Dit kan je echter imiteren door wat houtsnippers in het vuur te plaatsen.

Dus, welke barbecue gaat het worden?

Het gebruiksgemak is nog een verschil tussen de elektrische en houtskool barbecue. De elektrische is namelijk iets gemakkelijker te gebruiken, dit komt vooral door de temperatuurregelaar die de barbecue heeft. Daardoor is hij snel gebruiksklaar en ook snel weer afgekoeld. Dit moet je bij een houtskool barbecue even onder de knie krijgen. Een houtskool barbecue heeft natuurlijk wel meer charme. Deze is dan wel weer wat moelijker om daarna schoon te krijgen, in vergelijking met de elektrische.

Aseel boter

Voor Aseel boter hoef je niet langer winkels af te zoeken om te kijken of ze het verkopen want je kunt het nu gewoon online kopen. Tegenwoordig kun je van alles online kopen en tegen een lagere prijs. Ook levensmiddelen die moeilijk te vinden zijn kun je nu makkelijk online kopen.

Online winkels verkopen nu ook volop levensmiddelen omdat het bezorgen ervan nu mogelijk is geworden door nieuwe technologie. Goede bezorgauto’s ze nu op de markt dat de levensmiddelen vers houdt wat het bezorgen ervan mogelijk maakt. Zo bezorgen de grote supermarkten zoals AH nu ook aan huis. Ook diverse kleinere online winkels doen dit waaronder de winkels waar je Aseel boter kunt kopen.

Dit zijn winkels die online actief zijn en zich vooral bezighouden met import van levensmiddelen. Door gebruik te maken van de online winkel concept kunnen ze hun kosten laag houden en hun producten goedkoper aanbieden aan consumenten. Je zult dan ook vaak verbaast staan dat de prijs van Aseel boter online lager is dan bij de winkels terwijl bij de grote supermarkten dit niet het geval is. De grote supermarkten hanteren zowel in de winkels zelf als online dezelfde prijzen. Dit doen ze natuurlijk om te voorkomen dat niemand meer in de supermarkt zelf gaat winkelen.