Werken in de verzekeringenbranche

Koenschuurmans

Werken in de assurantiebranche is leuker dan je denkt!

Heb je een hbo-opleiding of wo-opleiding succesvol afgerond en ben je op zoek naar een leuke baan? Overweeg dan te solliciteren voor een baan bij een verzekeringsmaatschappij. Echt, werken in de assurantiebranche is leuker dan je denkt! We begrijpen dat vanaf de buitenkant, werken bij een verzekeraar verzekeringen een weinig aantrekkelijk vooruitzicht vormt, maar je vergist je. Want ondanks het grijze imago, zijn er binnen volop leuke banen te vinden. Uiteraard zijn er voor automatiseerders veel uitdagingen te vinden, want gegevensverwerking is de core business van een verzekeraar, maar ook voor sollicitanten met een algemeen economische of juridische achtergrond zijn er verschillende interessante jobs in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld acceptant of schadebehandelaar.

Laat je inspireren

We begrijpen best dat verzekeringen voor weinig sollicitanten hun passie is. Sterker nog, als iemand beweert dat hij er altijd al van heeft gedroomd om te kunnen werken bij een verzekeringsmaatschappij, dan krabben we ons wel achter de oren. Voor humor is zeker plaats bij een verzekeraar, maar we zijn op ons hoede voor mensen die het met de waarheid niet zo nauw nemen. Toch verwachten we dat je, wanneer je bij ons in dienst bent getreden, met plezier je werk zult doen. Want vergis je niet: het werk bij een verzekeringsbedrijf is gevarieerd, maatschappelijk relevant en complex. Je krijgt te maken met diverse belanghebbenden, zoals andere verzekeraars, schade-experts en gedupeerden. Het zijn met name gedupeerden, die als slachtoffer van de situatie, vaak volkomen afhankelijk zijn van de uitkomst van jouw werkzaamheden. Voel die verantwoordelijkheid? En inspireert die verantwoordelijkheid je om het beste uit jezelf te halen? Dan zoeken we jou.

Een goed moment om in te stappen

Dit is het goede moment om bij een verzekeraar in te stappen, want – anders dan bij banken – hebben verzekeringsbedrijven al jaren geleden rationalisatieprojecten uitgevoerd en wordt er nu gewerkt met een minimaal personeelsbestand. Daarnaast is het personeelsbestand de afgelopen jaren sterk vergrijsd en is de nood hoog als het aankomt op het binnenkrijgen van jeugdig talent. Er zijn volop vacatures voor verzekeringen. Daardoor heb je een sterke onderhandelingspositie.

Java Den Haag baan

Koenschuurmans

Als je van coderen houdt en nauwkeurig bent kunt programmeren is een Java Den Haag misschien wel iets voor jou. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid maar ook een goed salaris en bonussen. Veel mensen willen dan ook zo een baan hebben en alleen de beste kandidaten worden aangenomen.

Als Java Den Haag kun je in veel verschillende posities terecht komen omdat er verschillende bedrijven zijn die op zoek zijn naar geschikte kandidaten. Je werkzaamheden zijn dan ook vaak afhankelijk van bij wat voor soort bedrijf je gaat werken. Wel horen de volgende werkzaamheden standaard bij een Java Den Haag. Dit zijn het maken van applicaties en het bijhouden ervan. Ook zal het testen van bestaande applicaties erbij horen. Voor de rest is het afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken.

In Nederland kun je makkelijk aan de slag als een Java ontwikkelaar maar in Den Haag ligt de concurrentie voor de banen hoog. Dit komt door het feit dat iedereen graag in Den Haag wil werken, het is een gewilde locatie. Je zal dan ook erg goed in je werk moeten zijn om kans te maken op een Java Den Haag baan.

ovsoftware.nl

indeed.nl

werkenbijsysqa.nl