Werken in de verzekeringenbranche

Werken in de assurantiebranche is leuker dan je denkt!

Heb je een hbo-opleiding of wo-opleiding succesvol afgerond en ben je op zoek naar een leuke baan? Overweeg dan te solliciteren voor een baan bij een verzekeringsmaatschappij. Echt, werken in de assurantiebranche is leuker dan je denkt! We begrijpen dat vanaf de buitenkant, werken bij een verzekeraar verzekeringen een weinig aantrekkelijk vooruitzicht vormt, maar je vergist je. Want ondanks het grijze imago, zijn er binnen volop leuke banen te vinden. Uiteraard zijn er voor automatiseerders veel uitdagingen te vinden, want gegevensverwerking is de core business van een verzekeraar, maar ook voor sollicitanten met een algemeen economische of juridische achtergrond zijn er verschillende interessante jobs in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld acceptant of schadebehandelaar.

Laat je inspireren

We begrijpen best dat verzekeringen voor weinig sollicitanten hun passie is. Sterker nog, als iemand beweert dat hij er altijd al van heeft gedroomd om te kunnen werken bij een verzekeringsmaatschappij, dan krabben we ons wel achter de oren. Voor humor is zeker plaats bij een verzekeraar, maar we zijn op ons hoede voor mensen die het met de waarheid niet zo nauw nemen. Toch verwachten we dat je, wanneer je bij ons in dienst bent getreden, met plezier je werk zult doen. Want vergis je niet: het werk bij een verzekeringsbedrijf is gevarieerd, maatschappelijk relevant en complex. Je krijgt te maken met diverse belanghebbenden, zoals andere verzekeraars, schade-experts en gedupeerden. Het zijn met name gedupeerden, die als slachtoffer van de situatie, vaak volkomen afhankelijk zijn van de uitkomst van jouw werkzaamheden. Voel die verantwoordelijkheid? En inspireert die verantwoordelijkheid je om het beste uit jezelf te halen? Dan zoeken we jou.

Een goed moment om in te stappen

Dit is het goede moment om bij een verzekeraar in te stappen, want – anders dan bij banken – hebben verzekeringsbedrijven al jaren geleden rationalisatieprojecten uitgevoerd en wordt er nu gewerkt met een minimaal personeelsbestand. Daarnaast is het personeelsbestand de afgelopen jaren sterk vergrijsd en is de nood hoog als het aankomt op het binnenkrijgen van jeugdig talent. Er zijn volop vacatures voor verzekeringen. Daardoor heb je een sterke onderhandelingspositie.

Java Den Haag baan

Als je van coderen houdt en nauwkeurig bent kunt programmeren is een Java Den Haag misschien wel iets voor jou. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid maar ook een goed salaris en bonussen. Veel mensen willen dan ook zo een baan hebben en alleen de beste kandidaten worden aangenomen.

Als Java Den Haag kun je in veel verschillende posities terecht komen omdat er verschillende bedrijven zijn die op zoek zijn naar geschikte kandidaten. Je werkzaamheden zijn dan ook vaak afhankelijk van bij wat voor soort bedrijf je gaat werken. Wel horen de volgende werkzaamheden standaard bij een Java Den Haag. Dit zijn het maken van applicaties en het bijhouden ervan. Ook zal het testen van bestaande applicaties erbij horen. Voor de rest is het afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken.

In Nederland kun je makkelijk aan de slag als een Java ontwikkelaar maar in Den Haag ligt de concurrentie voor de banen hoog. Dit komt door het feit dat iedereen graag in Den Haag wil werken, het is een gewilde locatie. Je zal dan ook erg goed in je werk moeten zijn om kans te maken op een Java Den Haag baan.

ovsoftware.nl

indeed.nl

werkenbijsysqa.nl

Tijd voor een carrièreswitch? Wordt NEN 1010 installatie tester!

Zit u erover te denken om een andere carrière na te streven, maar bent u nog aan het dubben over de richting die u op wilt? Heeft u wel eens gedacht aan een cursus NEN 1010 installatietester van Omega? Dit is een zeer praktische cursus waarin u alles leert dat u moet weten om een professionele NEN 1010 installatie tester te worden. Zo leert u alles over de Nederlandse normen die gelden voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. De norm is sinds 1 januari 2017 ingrijpend veranderd. Daarom is het ook als u al werkzaam bent als NEN 1010 installatie tester zeker aan te raden om u door middel van deze cursus te laten bijscholen. Vaak biedt een dergelijk opleidingsinstituut ook andere cursussen aan. Zo kunt u ook leren ladders te keuren of woning te inspecteren op basis van NTA 8025.

Gemakkelijk inschrijven voor cursus NEN 1010 installatie tester

Bij Omega is het inschrijven voor diverse cursussen zeer eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is de juiste cursus te selecteren en vervolgens kunt u zich via de website inschrijven. U kunt zich zeer gemakkelijk voor een van de vele inspectie- en keuringscursussen inschrijven. U selecteert de cursus van uw keuze. Dat kan bijvoorbeeld de cursus voor het keuren van ladders of die voor NEN 1010 installatie tester zijn. Vervolgens kiest u de locatie en data die u het beste uitkomen. Na het invullen van uw gegevens, bent u meteen ingeschreven. Daarna hoeft u uw aandacht alleen nog maar te besteden aan het volgen en afronden van de cursus.

Cursus waarin u leert ladders te keuren

In deze zeer praktische cursus leert u hoe u klimmaterieel, zoals ladders en steigers, kunt keuren op veiligheid en betrouwbaarheid. Daarmee draagt u bij aan een veiligere werkomgeving. U leert dan al het klimmaterieel te keuren volgens de NEN 2484 en NEN-EN 1004. Na afronding van de cursus mag men zich keurmeester Voldoende Onderricht Persoon noemen volgens de Arbowet. U bent in staat zelf ladders te keuren. U kunt uw expertise nog verder uitbreiden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een cursus voor NEN 1010 installatie tester volgen. U leert dan alles over het testen van elektrotechnische laagspanningsinstallaties. U kiest zelf of uw keurmeester van ladders of NEN 1010 installatie tester wilt worden.