De mooiste tuinmeubelen voor deze zomer

Koenschuurmans

De keuze voor de mooiste tuinmeubelen is natuurlijk een eigen smaak. Wel zijn er ieder jaar bepaalde trends te herkennen die je veel terug zult gaan zien in de zomer. Wanneer je op verschillende  tuinwebsite kijkt, kun je veel van deze trends dan ook zeker terug zien komen. In dit blog artikel nemen we je dan ook mee door deze verschillende trends voor deze zomer.

Ronde vormen zijn helemaal hip

Wie de wereld van de tuinmeubels nu een beetje heeft gevolgd, zal gemerkt kunnen hebben dat slanke, rechtlijnige meubels worden ingeruild voor sensuele, vrouwelijke vormen en comfort. Dit heeft als uiting dat je steeds meer ronde vormen zult gaan zien, in plaats van de strakke lijnen. Ontwerpers van buitenmeubilair zijn ook bijzonder vatbaar voor ronde, organische creaties in de meubels die ze ontwerpen. Hierdoor zul je dus steeds zachtere, rondere vormen gaan aantreffen!

Klein is klasse

Ook als je maar een klein terras hebt, heb je het recht hier 100% van te kunnen genieten. Natuurlijk is het in Nederland niet altijd goed weer, maar des te meer wil je kunnen genieten op de momenten dat het wel kan. Outdoor merken reageren hier dan ook erg intelligent op. Zo zijn er verschillende compacte tuinmeubelen toegevoegd en zien we dit bij 4seizoenentuinmeubelen bijvoorbeeld perfect terug.

Riet en Rotan zijn mega trends

Riet en rotan zijn al geruime tijd in opkomst, waarbij de laatste zowel binnen als buiten steeds vaker voorkomt in de vorm van “cannage”. Deze techniek dateert al uit de 17e eeuw (dankzij de verre handel met Azië) en werd wereldberoemd dankzij de Verenigde Staten. De gebroeders Thonet, die in 1859 met hun legendarische stoel 214 een revolutie teweegbrachten in de meubelindustrie. Deze tuinmeubelen kenmerken zich door zijn unieke uiterlijk en daarmee bijzondere uitstraling. Een echte eye catcher dus voor jouw tuin!

Maak meer van je tuin dan enkel meubels

Nu de buitenterreinen steeds meer op binnenwoonruimtes lijken, kon het tapijt voor buiten niet wachten en het moet gezegd worden: het maakt een terras in feite meteen uitnodigender om op te rollen en binnen te plaatsen.

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/

Een nieuw huis

Koenschuurmans

Een nieuw huis

Je hoort het veel. Vaak kopen mensen na hun opleiding aan het mbo of hbo of na hun studie aan de Universiteit voor het eerst een eigen huis of appartement. Hier hebben zij goed voor gespaard. Vaak kan het huis niet al te duur zijn en soms mankeert het huis het een en ander hier en daar. Dit kan vervelend zijn, maar vaak is het ook goed op te lossen. Zoals een loszittend dak van de schuur. Dit zou met Woodies schroeven snel kunnen worden vastgetimmerd. Misschien heb je nog geen hamer in huis en moet je die nog kopen. Dit kan snel gebeurd zijn. Als je bij BNV Tools kijkt voor een paar mooie schroeven en je besluit om Woodies schroeven kopen, krijg je er standaard een mooie hamer bij. Hiermee heb je in mum van tijd het dak van je mooie, nieuwe schuurtje weer goed zitten. Andere problemen die veel mensen kunnen tegenkomen is bijvoorbeeld een loszittende plank in de vloer. Hier kan je ook goed schroeven en een hamer voor gebruiken. Het zit waarschijnlijk snel weer allemaal goed op zijn plek. Wanneer je nou iemand bent die totaal niet van klussen houdt, of je hebt helemaal geen idee wat je met een hamer en een paar mooie schroeven van Woodies aan moet, dan staat er altijd iemand van BNV Tools voor je klaar om even mee te kijken. Dit kan via een online afspraak tegenwoordig door de coronacrisis. Ook kan je altijd extra schroeven bestellen als dat nodig is. Dit is natuurlijk veel fijner dan om echt naar de winkel te moeten, met een mondkapje en dan de juiste schroeven te vinden. Online veiliger en overzichtelijker. Dus: als je wilt klussen, een schuur een plank een dak, het maakt niks uit. Bij BNV Tools kan je alles vinden wat je nodig hebt.

https://www.bnvtools.nl/

Een draadloze heggenschaar is je beste optie

Koenschuurmans

De meeste mensen geloven dat heggenschaar slechts één machine zijn tussen vele die bedoeld zijn om het werk van een grasmaaier te doen. Hoewel ze misschien op soortgelijke functies lijken, zijn heggenschaar niet precies zoals gazonmaaiers. Voor één ding hebben heggenschaarbladen die erg lang en breed zijn. Ze hebben ook een extra arm die wordt gebruikt om afdekkingen in te korten zonder door al het werk van het handmatig door de heggen te gaan. En, ze worden in het algemeen aangedreven door elektriciteit, wat betekent dat ze moeten worden aangesloten en van tijd tot tijd ingeschakeld. Dit klinkt misschien als veel werk, maar het gebruik van heggenschaarbladen om heggen te trimmen, kan heel gemakkelijk zijn als je weet hoe je ze goed kunt gebruiken.

 

Terwijl heggenscharen voor bijna elk doel kunnen worden gebruikt, worden ze voornamelijk gebruikt als tuingereedschap. Ze kunnen ook voor bijna elk doel worden gebruikt, waar je bomen nodig hebt. Omdat ze echter vaker worden gebruikt voor deze doeleinden, zijn ze een beetje duurder in vergelijking met andere tuinmachines. Om de beste prijs te krijgen, kun je altijd online winkels controleren die heggenschaar dragen tegen kortingsprijzen. Neem bijvoorbeeld eens gerust een kijkje op de website van Gereedschap Expert.

 

Prijsklasse

Het type gasmodel dat je kiest, is grotendeels afhankelijk van de prijsklasse. Zowel benzine als elektrische heggenscharen zijn in bijna elke grootte verkrijgbaar, met de meeste modellen die zowel in water als droge omgevingen kunnen bedienen. Je moet overwegen of het model dat je kiest geen stroombron vereist voordat je het koopt. Als je veel geld wilt besparen, is het zeer aan te raden dat je een elektrische heggenschaar aanschaft, aangezien de stroombronnen vrij duur kunnen zijn.

 

Het materiaal van de messen

Een andere belangrijke factor die zal bepalen welk type heggenschaar je  nodig hebt, is het materiaal waarvan de messen zijn gemaakt. Sommige materialen zijn meer geschikt dan anderen voor heggenschaarbladen. Hout en plastic bladen zijn twee van de meest populaire materialen waar de meeste heggenscharen zijn gemaakt. Hout is natuurlijk duurder dan plastic, maar het is duurzamer en je kunt verwachten dat het tot 10 jaar duurt zonder het te vervangen. Je kunt ook kiezen voor titaniumbladen als je dat wenst.

 

Typen bijlagen

Voordat je je draadloze heggenschaar aanschaft, moet je ook kijken welke typen bijlagen zijn inbegrepen. Deze accessoires kunnen je helpen effectiever en veiliger te trimmen. Bijlagen omvatten heggenschaarbladen, stringtrimmerbladen en heggenschaarextensies. Al deze accessoires zijn ontworpen om de gebruiker maximale veiligheid te bieden.

 

Een van de belangrijkste accessoires die de meeste heggenschaar zijn uitgerust, is een trimmerbladconditioner. Conditioner zal helpen de messen te handhaven bij hun optimale prestaties gedurende een lange periode. Het zorgt er ook voor dat er geen verdwaalde delen van de bladen in je vegetatie zullen komen en ze beschadigen. Op deze manier kun je voor een langere periode van de schoonheid van je heggen genieten, en het zal ook helpen om je veel geld te besparen in onderhoud.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/

Een cocktailbar huren of een koffiebar huren?

Koenschuurmans

Wat is goedkoper om te doen? Een cocktailbar huren of een koffiebar huren op je evenement? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren.

 

Wat is de prijs van een cocktailbar huren?

Je kunt al goedkoop een cocktailbar huren vanaf €500,-. Voor deze prijs krijg je een stijlvol mobiel barmeubel en alle benodigdheden. Denk aan speciaal cocktailglaswerk, alle ingrediënten en een leuke menukaart. Wat de totale prijs wordt ligt er natuurlijk aan hoeveel cocktails je wil afnemen. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat er twee cocktails per gast gedronken worden. Ook voor mensen die geen alcohol drinken zijn er cocktails, want van de meeste cocktails is er ook een alcoholvrije variant. Een cocktail kost ongeveer €3,75.

 

Wat is de prijs van een koffiebar huren?

Een mobiele koffiebar huur je ook voor zo’n €500,-. Je kan uit meerdere gave barmeubels of driewielers kiezen (tuk tuks). Iedere bar beschikt over een professionele koffiemachine en koffiemolen. Het menu bestaat uit alle denkbare koffies, zoals espresso, latte en cappuccino. En uiteraard mag iets lekkers bij de koffie niet ontbreken. Denk hierbij aan verse brownies in diverse samen.

 

Wat kost een cocktailshaker huren?

De prijs van een cocktailbar huren is niet alleen afhankelijk van het aantal cocktails. Hoeveel uur je de cocktailshaker wil huren bepaald ook voor een groot gedeelte de kosten. Een ervaren cocktailshaker kost €27,50 per uur om te huren. Dit tarief geldt wel alleen als je ook de bar en de cocktails afneemt.

 

Wat kost een barista huren?

Een barista huur je in voor €30,-. Barista’s zijn ervaren vakmannen die al ontelbare uren hebben gewerkt achter de koffiemachine. Ze beschikken over de skills om leuke vormpjes in je cappuccino te schenken. Dit wordt ook wel latte art genoemd.

 

Kortom de prijs voor het huren van een cocktailbar of koffiebar met personeel ligt dicht bij elkaar. Wij adviseren cocktails op evenementen die plaatsvinden na 18.00 uur en we adviseren koffie voor dit tijdstip. Wil je meer informatie over het huren van een mobiele bar op jouw evenement? Bij Bar Company zitten ze voor je klaar: 088 2035100

 

https://www.barcompany.nl/

Gashaard

Koenschuurmans

Gashaard

Houtkachels kennen we allemaal natuurlijk. Maar naast houtkachels brengen ook gashaarden al vele tientallen jaren warmte en sfeer in onze woonkamers. Gas is een betrouwbare en veilige brandstof die altijd direct voorhanden is. In tegenstelling tot een houtkachel hoeft u niet meer voor de brandstof te zorgen wanneer de haard eenmaal is aangesloten op het gasnetwerk. Een gashaard is hierdoor snel en eenvoudig in- en uit te schakelen. Moderne gashaarden zijn bedienbaar vanuit uw luie stoel. Met een simpele druk op de afstandsbediening of met behulp van een app op uw telefoon of tablet krijgt u de volledige controle over het vuur in uw gashaard. 

 

Gashaarden hebben bij sommigen een imago dat niet geheel terecht is. Vroeger was gasvuur ongezellig vuur, vooral bedoeld om effectief te verwarmen of om het eten te kunnen bereiden. De bekende blauwe gasvlam deed precies wat er van hem gevraagd werd, maar mistte wel de sfeer en de uitstraling waar de houtkachel altijd wel om bekend stond. Gashaarden waren essentiële gebruiksvoorwerpen waarbij de verdere uitstraling geen hoge prioriteit kreeg. Langzaam hebben we die instelling zien veranderen en zagen we de gashaard geleidelijk steeds aantrekkelijker worden. Het begon met keramisch imitatiehout waarbij nog behoorlijk veel fantasie nodig was om dit als echt hout te zien. Later werd dit snel beter en bij de laatste generatie gashaarden is alleen van heel dichtbij nog te zien dat het hout in de haard nooit geleefd heeft. 

 

Naast de houtsets vonden gaskachelleveranciers steeds meer manieren om de sfeer te vangen die de gashaard altijd had gemist. Door slimme branders wordt het gasvuur nu op een natuurlijke wijze verdeelt over de houtblokken. Net als echt brandend hout is het vuur in een moderne gashaard nu wispelturig en nooit hetzelfde. Nieuwe software maakt het mogelijk om complexe vuurpatronen weer te geven, samen met de ultra realistische houtsets zorgt dit voor een bedrieglijk echte houtvuurimitatie die steeds dichter bij ‘the real’ in de buurt komt. Vergeet dus de vooroordelen die van oudsher aan de gashaard zijn blijven kleven. Gasvuur is niet ongezellig meer en combineert het gebruiksgemak waar gas al om bekend stond met het fascinerende vuurbeeld dat we lang alleen kenden bij houtkachels. 

 

Gashaard kopen

De gashaard heeft dus een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en heeft vele voordelen die andere types haard niet kunnen bieden. De laatste jaren is de toekomst van ons gasnetwerk helaas onzeker geworden. Omdat aardgas een fossiele brandstof is wordt bij het verbranden hiervan CO2 uitgestoten, een broeikasgas dat bijdraagt aan de opwarming van onze aarde. Hoelang we nog van het aardgasnetwerk gebruik kunnen maken is hierdoor allerminst zeker, maar gelukkig betekent dit niet het einde van de gashaard. Gashaardproducenten zoals Dru en Bellfires hebben deze ontwikkelingen natuurlijk al even zien aankomen en hierdoor de kans gehad om tijdig te anticiperen. 

 

De laatste generatie gashaarden is om deze reden toekomstbestendig gemaakt en kan indien nodig worden overgezet op propaangas. Een kleine opslag met propaangastanks garandeert zorgeloos stoken voor een langere periode. De laatste jaren zien we de populariteit hiervan enorm groeien in nieuwbouwwijken die nu al de aansluiting op het gasnetwerk moeten missen. Er is dus al enige ervaring opgedaan op dit gebied en ondertussen kunnen we vaststellen dat de opmars van de gashaard niet door het gasnetwerk bepaald hoeft te worden. Gashaarden hebben dus een toekomst en zijn nu ook zeker het bekijken waard. Gashaard kopen? U bent van harte welkom in onze exclusieve showroom! Of misschien heeft u al enkele brandende vragen die u graag telefonisch wilt stellen? Wij helpen u graag!

 

https://www.haardenexpert.nl/